Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

ARTANKARA 4.ULUSLARARASI ÇAĞDAŞ SANAT FUARINDA

BERSEN ÖZKAN VE GÜLAY ÖZCAN

15-18 Mart 2018 tarihlerinde ARTANKARA 4.Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı ATO Congresium’da 10.000 metrekarelik alanda Atis Fuarcılık tarafından gerçekleştiriliyor.

Fuarda, Türkiye’nin çeşitli illerinden ve farklı ülkelerinden gelen galeriler, (Kanada, Bulgaristan, İran, Çin, İngiltere, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya v.b), müzeler, sanatla ilgili kurum ve kuruluşlar temsilcileri, sanatçılar, sanatseverler görsel bir şölene katılarak gelenekselleşen bu organizasyonda bir arada yer alıyorlar.

Bu galerilerden biri olan belkide sanat piyasasının yeni tanıştığı Ayvalık’tan katılan bir galeri olan Galerida galerisi sanatçılarından Bersen Özkan ve Güler Özcan ile geçen yıl yapmış olduğum kısa röportajlarımı siz sanatseverlerin beğenisine sunuyorum.

Öncelikle Bersen Hanım sizi biraz tanıyabilir miyiz?
Küre’de doğdum. Sanata olan ilgim ve merakım okul öncesi yaşlar da başladı. Çok konuşkan bir çocuk değildim. Kendimi resim yaparak ifadee diyordum. İlk, orta ve lise yıllarında resim çalışmalarım kesintisiz devam etti, dersler aldım. 1995’te Şengül Altıok atölyesinde resim çalışmalarına devamettim.

2003 yılında Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’ne girdim. Farklı üslup ve yaklaşımları değerlendirmek, sanat ifademi derinleştirmek için 2005-2010 yılları arasında Ali Candaş, 2010 -2015 tarihlerinde ise Burhan Yıldırım atölyelerinde çalıştım. Sanatçı arkadaşlarımla Leke Grubunu kurup bir çok proje ve atölye çalışmalarında bulundum. Ulusal ve uluslararası projelerde de bağımsız olarak yeraldım. İstanbul Beylerbeyi’deki kendi atölyemde resim çalışmalarına devam ediyorum. Multidisipliner yaklaşımların önemine inananıyorum, son zamanlar da heykel sanatında da kendimi geliştirmeye başladım.Yurt içive yurt dışında birçok koleksiyonda eserlerim var. 2014’den beri Milano’da Galeria Memoli temsil ediyorum.

-Resimleriniz neden soyut?
-Ayrıntılara çok önem veren, ince eleyen sık dokuyan bir yapım var. Belkide bu yapım kendimi terbiye etme yöntemim diyebilirim. Olaylara düz ve gerçekçi bakabilmem resmimde soyut olarak ifade edebilmemi sağlıyor.

-Resimlerinizde sizi besleyen konular nelerdir?
Ülkemizin ve dünyanın politik ortamı beni besleyen konuların başında geliyor. Bütünü parçalayarak anlatmaya çalışıyorum Resimlerimde renkler beni etkiliyor. Sert maviler ve mor renklerini eserlerimde çok kullanıyorum. Ton sür ton eserlerimde önem verdiğim bir teknik.

-Son olarak sanatseverlere söylemek istediğiniz.
-Sanat sanatçının ifade biçimidir. Sanatçı sanat eserini icra ederken biraz kendine dönüyor biraz hayatını sorguluyor aslında bir kavga veriyor.
Resmin içine girdikçe insan, sanatın boyayla, fırçayla hem de kendinizle kavga etmek olduğunu anlıyorsunuz.

Aynı galeride eserleri sergilenen sanatçı Gülay Özcan’la röportajımız.

-Gülay Hanım biraz kendinizi tanıtır mısınız?
-Lisans ve lisansüstü eğitimim ODTÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümünde tamamladım. Aynı bölümde araştırma görevlisi olarak başladığım iş yaşantımı İstanbul’da devam ettim. Ancak resim çalışmaya devam ettim. Karakalem, pastel boya eskizler çalışıyordum. İstanbul’da değerli ressamlar Ali Candaş, Burhan Yıldırım rehberliğinde bireysel olarak sürdürdüğüm resim çalışmalarımı geliştirdim. Abdülkadir Günyaz’ın sanat tarihi seminerlerine katıldım.

-Konularınız neden soyut?
Kendimi bu şekilde ifade ediyorum.
Benim için eserlerim soyut değil aslında her birinin ayrı hikayesi var.

-Eserlerinizde hangi tekniği kullanıyorsunuz?
Kimyager olduğum için en sağlıklı yöntemin akrilik olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden akrilik boya kullanıyorum.

-Eserlerinizde beslendiğiniz konular nelerdir?
-Yaşamın içinde dönemsel olarak eserlerimin konuları değişiyor. Gördüğüm ve etkilendiğim bir insan, haber, olay olabilir. Benim üzerimdeki etkisi ve düşüncelerimle bütünleşmesiyle eserlerimin konusu da oluşmaya başlıyor.
Son yıllarda ülkemizdeki Suriyeli Çocuklar, tecavüz, ensest gibi konular beni en çok yaralayan konular olduğu için bu konular üzerine çalışıyorum.
Kadim inanışları araştırıp öğreniyorum ve bu konuda bir seri hazırlıyorum.
Uygarlık tarihinde yer alan tanrıçalar çok ilgimi çekiyor ve bu konuda bir seri hazırlıyorum. Özellikle tanrıçalar çalışmasını yaparken eskizler yapıyorum .
Ve tüm sanatseverleri ARTANKARA 4.Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı ATO Congresium’a bekliyoruz.

-Çok teşekkürler Bersen Özkan ve Gülay Özcan

Tüm sanatseverlere sanat dolu günler diliyorum.


Aylin MENEKŞE
16.03.2018

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 









 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.