Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

ARTIK SEN SEVMEYİ ÖĞRENMELİSİN!

Sen kendini seviyorsan; kendin için güzel yaşamayı, giyinmeyi, yemeği kendin için seyahat etmeyi, kendin için var olmayı, seçtiğin tercihlerin, yaşam biçiminle ile yaşamayı istiyorsan ve en önemlisi sana saygı duyulmasını istiyorsan.

ARTIK SEVMEYİ ÖĞRENMELİSİN!

Empati yapmak zor değil bunu başardığında diğer insanları da seveceksin ve hayat senin sayende güzelleşecek. Kendini sevdiğinde başkalarını da sevmenin ne keyifli olduğunu anlayacaksın zaten, nefes aldığın bu topraklarda yaşamak daha kolay olacak.

Bırak başkalarının ahlak bekçiliğini, bırak yan komşunun tercihlerini kaç çocuk doğurduğunu işini, evliliğini, ilişkisini, parasını kıyafetini. Sen mi sorumlusun? Doğrusu ile yanlışı ile onun sorunu. Nasıl sana karışılmasından rahatsız oluyorsan karşındaki de bilesin rahatsız oluyor.

ARTIK SEVMEYİ ÖĞRENMELİSİN!

Ben aşkı severim, dolu dolu yaşananı. Öyle reklam aşkları, menfaat ilişkileri, para aşkı hiç anlamam, anlamadım anlamayacağımda.

Kalpten sevmeli insan, yüreği çarpmalı heyecandan, mutluluktan birlikte vakit geçirdiğinde.

Kısa ama damakta kalanın da, uzun ömürlü olanından da yeri hep başka. Asla silinmeyen anımsandığında tatlı tatlı gülümseten anılarına yazılan yaşanmışlıklar.

Dostlarım da aşk’dır bende. Onlarında en yüreklilerini seçerim yahut en yüreklileri gelir beni bulur. Çok kıymetlidirler. Çıkarcı art niyetli olanlar etrafımda dolaşıp dururken tökezler yok olurlar, bazıları var olduğunu zanneder ama yokturlar aslında.

Arkamdan konuşulan bazı sözcükler hafif yaralasa da kimi zaman, hep yolumda devam ederim. Bilirim ki; benim için onlar debelenen toz taneleridir. Silkelersin gider.

Kendimi bildiğimden beri hayatımda olan aşkların yanında daha sonra hayatıma giren ‘melekmisin sen’ ‘enerjim’ dediğim başak tanesi gibi kıymetli aşklarda vardır. Maskelerimin arkasından beni hakikaten tanıyan Kıymetlilerim beni ben diye anlayan yaşayan gerçek melekler. Anladınız değimli Aşk bende sadece erkek/kadın ilişkisi değildir. Evrendir, hayattır, dosttur nefes aldığım her yerde bulduğun koskocaman bir duygudur.

Zaten deliliğimde aşkı değerli bulduğum içindir, renklere çiçeklere, doğaya, kelebeklere, deniz kabuklarına, meleklere, mumlara, kolyelere taşlara düşkünlüğümdür. Koca dev adamda bu yüzden aşık olduğunu söyler bana tehlikeli bulsa da bu çoşkun duygularımı

Gün batımlarımda keyif yaratmayı çalan bir şarkıda kah hüzünlenmeyi kah sevinmeyi, gün doğumlarında şükretmeyi, hayatımda olanları kıymetli bilmeyi hep aşk da bilirim.

Yanı başımda olanlar ile beden olarak dokunamasam da kalbimde hep var olan gökyüzünde parlayan yıldızlar benim için gerçektir. Her ne zaman kafamı kaldırsam bana gülümsediklerini bilirim. Kelebekler uçuşur aniden etrafımda seninleyiz dediklerini hissederim.

Aşk güzel duygudur vesselam, kötüye inat, nefrete karşı en değerli besin kaynağı. Hayatı yaşanmaz yapan birçok negatifliğe antidepresan.

Aşk… Aşk… Aşk… derken; sanmayın ki ekmek elden su gölden yaşıyorum bu açık hava tımarhanesinde (hayat artık öyle oldu), bende ‘hop hop altın top’ sekmiyorum, çoğu zaman üzgün, kırgın, kızgın, yorgun olabiliyorum. Bir çok insandan farkım bu kırgın üzgün süzgünlükle beslenmek den hoşlanmıyor şarj olabilecek bir şeyler yaratmaya çalışıyorum. Büyük zenginliklerimden biri de böyle zamanlarda dostlarımın yanı başımda oluşu.

Yine böyle bir zamanda şarj etmem gerekirken kendimi AŞK geldi aniden. Can dostlarımdan nefis bir kadından geldi sinyal ‘evleniyorummm, seviyorummm’ havalara uçtuk 15 kız can arkadaş.

Daha sonra sizlere bu 15 kızı anlatırım harika hikayedir, ilkokul yıllarından beri tanışan hepsi kendine münhasır değişiklikte ama birbirini asla bırakmayan hakiki dost, hepsi sıkı kadınlar.

Damat süper enerji, yeni eniştem şahane çıktı. Eğlenceli, samimi içindeki çocuğu hiç çekinmeden, kasmadan dışarı vuran biri buda ona acayip tarz yüklemiş durumda. Kolay kolay hiç kimseyle mesafeyi bozmayan can oğlumun kanı kaynadı. Hele bir ara elleri omuzlarında birbirleri ile sohbetleri görülmeye değerdi. Sanki iki eski arkadaş sohbete dalmış gitmişlerdi.

Ve enfes aşk hikayesi sıcacık bir toplulukla yapılan düğün ile neşeleniyor. Dido & Kemal alkışlarıyla sahneye çıkış işte eğlence. Her adımında aşk var, sözlerinde bakışmalarında buda bizim o gece içimizdeki çocuğu dışarı çıkarmamızı sağlıyor. Sayelerinde nasıl çoştuk eğlendik ben şarj’ın alasını en keyiflisi buldum.

Hepimiz çocuk olduk o gece, bir ara yağmur çiseledi hızımızı kesemedi, danslar ettik figürler uydurarak, birbirimize gülerek. En ağır başlımız bile yerinde duramıyordu, iyi ki evlendin cankızı cankardeş diye yükselttik sesimizi.

Mutlu olun, mutlu kalın aşkla yaşayın. Ben sizinle yine aşkın en güzel, heyecanlı halini gördüm. Yolumun kalbimin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha fark ettim.

Dost Aşk, Sevgili Aşk, Doğa Aşk, Samimi Aşk, Hayat Aşk!!!! Hepsi gerçek olsun. Mert olsun, yürekten olsun. Dünyanın kötülüklerine inat, kalbi nasır tutmuşlara inat, savaş nağaraları atanlara inat.

Hayatı kurtaracak güzellik sevgide, iyi niyette, birbirimize göstereceğimiz saygıda aslında, hani unuttuğumuz yada ertelediğimiz sevgide.

Dünyanın iyi olmasını istiyormusun? Cevabın evettir umarım.
O zaman;

ARTIK SEN SEVMEYİ ÖĞRENMELİSİN!


Perrin GÖKDEMİR ÜLKER
10.08.2017

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 









 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.