Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

HAYATIMIZI ZEHİRLEYENLER… HAYATLARINI ZEHİRLEYENLER…

Bu gece ekranım ile baş başa kaldığımda baktım ki birçok yazım tamamlanmadan beni bekler, çok birikmişler var, kalemimden çıkan anlık hisler, kimi hüzünlü, kimi komik, kimi anılara dayanan.

O zaman başlasın bakalım sıra ile arayı kapatmak lazım, duyguları yazıya dökmek lazım, bana ayrılan köşeme kurulmak lazım.

Doç. Dr. Nakajima; Bazı insanlar ruhumuzu zehirler diyor bir makalesinde. Satırları okurken o kadar doğru geldi ki, hayatımda böyle olanları düşündüm. Hepimizin de mutlaka vardır bu tip tanıdıkları, yapıları budur, negatiften beslenir bizi çürütürler.

Zehirlemek kötü bir tabir olsa da hakikaten bazı insanlar ile bir arada olduğunuzda ne kadar güzel enerjiniz var ise uçar gider. Onlarlayken kendimizi kötü, rahatsız, tuhaf, hissederiz.

Böyleleri ancak, karşılarındakinin enerjisini emerek hayatta kalabilirler! Çünkü kendi yaşam enerjileri zayıftır! diye devam ediyor Nakajima. Benim birçok yazımda değindiğim gibi bu tip insanlara hayatı ıskalayanlar diyorum, seyredenler içine dalamayanlar. Sürekli kınayanlar, sürekli namemnun olanlar.

Onlar ebeveynlerimiz, sevgilimiz, eşimiz, akrabalarımız, arkadaşlarımız, olabildiklerinden, kolaylıkla yaşantımızdan çekip çıkaramayız.

Dayanmaya çalışsak da, giderek kendimizi tükenmiş hissederiz, sıkılır daralır ortamdan uzaklaşmak ister ama çoğunlukla da girdabın içinde döner dururuz. Hayat sınavları hepimize çeşitli şekilde geldiği bir gerçek, bizlerde bu aşamalarda kişiliğimizin verdiği kuvvetle savaşıyoruz. Kimimiz ağlayarak, kimimiz şakalar yaparak, içimize kapanarak dostlarla çoğalarak vs.

‘’Yıllar içinde sayısız hastamda, böylesi bir ruh zehirlenmesi sonucu ortaya çıkan, migrenden panik atağa, mide-barsak sorunlarından kansere uzanan sayısız fiziksel hastalık gözledim.’’ Diye devam ediyor makalesinde. Hakikaten de birçok hastalıklarımız bu tip bir nedene dayanmıyormu?

Benim mesela korkunç mide ağrılarım var. beni zehirleyeni veya zehirleyenleri bulmalıyım.

Hayata hoyrat davranan tüm bu tip insanların sorunları kendilerindedir aslında, ve kanıtlanmış tek gerçek de çocukluklarından gelen nedenlerdedir. yüreklerinde geçmişten, çocuklularından kalan derin yaralar taşıdıklarını, sevmeyi ve sevilmeyi hiçbir zaman öğrenemediklerini, kendilerini değersiz hissettikleri için başkalarına da değer veremediklerini gerçeği vardır.

Çok fazla hırslarına yenilmiş dünya malına fazla tamah edenlerde ayrı bir grup tabiî ki.

Kaba davranarak, karşısındakilere sözle saldırarak kırıcı olup kendilerini güçlü kılmaya çalışırlar.

Yaptıkları, çok yanlış bir davranış olsa da gittikçe yapayalnız kaldıklarını fark etmeselerde bunu anlayamazlar, halbuki sevgi bir çok derdin iyileştirici merhemidir, şanslılar ise karşılarına bir sevgi insanı çıkar da aşılacak engeller daha kolay olur ama bunu da anlamaları ya geç olur ya da ellerinde kayıp gider.

Bıktırmadan akıllarını başlarına toplamaları gerekenler duyun bakalım;
Şefkat bulaşıcıdır!, Sevgi büyük ilaçdır!, Yanlızlık Allaha mahsusdur! ., Hayat şu andır, başka yok!, aklınız başınıza toplayın ha…

Yaşantınızdaki böylesi insanlara duyurudur!
Bir bayram daha geldi, hayatınızdaki tüm sevgi dolu insanlar ile şeker gibi bayramlara…

Sevgiyle hoşgörü ile, pozitif enerji ile…


Perrin GÖKDEMİR ÜLKER
25.06.2017

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.