Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

HAİN DOST..


Sevgili okurlar hepinize merhaba.

Dün gece geç saatlere kadar çalıştım yine. Gecenin sessizliği, insana karışmazlığı bir başkadır hep. Çalışmama çok daha fazla konsantre olmuşumdur.. Daha derinlere, detaya inmişimdir geceleri. Tabii bu seferde sabahlarınızdan çalar kerata. Bedelini günü kaçırarak ödersiniz sabahları peşin peşin.

Penceremden gelen tıklamalarla birden uyandım bu sabah. Kısık gözlerle camı süzdüm. Bizimki başını yana eğmiş bana bakıyor hadi kalk artık uykucu der gibilerinden. Off saati 11 yapmışım. Fırlayıp yüzümü yıkayarak birkaç gerinme ile toparlanmaya çalıştım. Kahvaltıyı beraber yapacağız artık. Camı açtım, bizimki heyecanlı, gagasına sıraladığı cevizleri benim avucuma bırakıverdi. Düşünceli kibardır. Eli boş gelmez. Birkaç dilim peynir, yanında tombulundan zeytinlerde benden. Kahvaltı hazır. Demli koyu çaya da bayılır bizimki. Ormanın sol köşesindeki çok bacalı sivri evde oturan ressam amcadan bahsetmeye başladı, petrol çıkaran tulumbalar gibi gagasını çay bardağına daldırıp çıkarırken. Dün akşam aramızdan ebediyen ayrılmış, akciğer kanserine teslim olmuş ne yazık ki. Evin bacalarını bile bastırırdı diyor sigara tüttürmesi. Öyle bir çekermiş ki dumanı, sanki tüm dünyayı, sıkıntıları içine sığdırmak istermiş diyor kuzgunum. Üzüntülü....
Çok kahvaltı etmiş onunla da. Hoş sohbetleri aklında çınlıyor. Mutluluğu aramış ama bulamamış bu hain dostun dumanında ömrü boyunca ressam amca. Genç sayılabilecek bir yaşta aramızdan ayrıldı artık. İkimizde kahvaltımızı bitirip ormandan gelen temiz havayı ciğerlerimize çektik minnetle. Güneşi seyrettik.

Bu hain dosta teslim olmamak dileğiyle.

Doğan ve kuzgunu.


Doğan ÜR
20.12.2008

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.