Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

ARTANKARA 3. ÇAĞDAŞ SANATLAR FUARI 2017

VE ARDINDA BIRAKTIKLARI

Ato binasında Atis fuarcılığın gerçekleştirdiği bu yıl üçüncüsüolan fuar tam anlamıyla muhteşemdi. Her organizasyonda karşılaşılan ufak tefek aksilikler, eksikler vardı.
Aslında uzun soluklu bir yazı dizisine başladım. Bu yazı dizisinin devamı da gelecektir.

Uluslararası sanat fuarları arasında kalıcı bir yer edinmeyi hedefleyen ArtAnkara’da bu yıl 48 galeri ve 60 üniversite, müze, insiyatif yer aldı. 600’ü aşkın sanatçının 2000 civarında eseri sergilendi.
ARTANKARA İstanbul’daki TÜYAP ve Comtemporary İstanbul arasında bir fuar diyebilirim. Tüyap’dan daha kaliteli en azComtemporary İstanbul kadar da farklı ve zengin zümreye hitap eden bir fuar diyebilirim.
ARTANKARA gelişmeye meyilli bir fuar mekan olarak Ankara’nın merkezinde olması büyük bir avantaj fuar için.
Ankara ağırlıklı olarak katılan galerilerden pek azı İstanbul’dan katılmış. Fuarda Sanatçı Onur ödülü geçen yıl kaybettiğimiz ADNAN TURANİ’ye, Sanata Katkı Onur Ödülü ise Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisine verildi.

Birazda katılan galeriler ve sanatçılar hakkında bilgi vermek isterim. Bahariye Sanat Galerisinde grup olarak katıldığımız fuarda bende eserlerimle katıldım. Disleksi serimle dislektiklerin dünyaya farklı bakışlarını sanatla yaymak bir farkındalık oluşturmak istiyorum. İnsanların disleksiyi tanıyarak, sosyal yaşamda ve en önemlisi eğitim hayatında dislektiklere uygun eğitim olanaklarının oluşturulması. Her kademedeki eğitimcilerin bu öğrencilere uygun seminerler almaları büyük önem taşıyor. Bu konuda yaptığım eserlerle bir farkındalık yaratmayı hedefliyorum. Aynı zamanda merkezi İstanbul’da olan Disleksi Vakfı ile ortak projeler geliştirmeyi hedefliyorum. Eserlerimin satışlarından elde edilen geliri Disleksi Vakfına bağışlamayı her katıldığım sergide hedef belirledim.

Bahariye Sanat Galerisi sanatçıları olarak fuarda tanışmamıza rağmen hemen kaynaştık çok güzel dostluklar kurduğumuza inanıyorum.
Bahariye Sanat Galerisi ile fuara katılan sanatçılar : Aylin Menekşe, Enis Şensever, Çağrı Yılmaz, Çiğdem Emir, Emine Yedikuvvet, Esmagül Semiz, Güler Özcan, Gülizar Doğaray, Hafize Elibollar Ortaç, Meral Yalçın, Nur Ulubil, Oya Dirik, Saadet Söyleyici, Şenay Atagün.

Hafize Elibollar Ortaç, Nar resimleriyle fuara katılan sanatçıyla kısa bir röportajımız var.

-Hafize hanım resimlerinizde konu olarak neden narları seçtiniz?

-Nar benim resimlerimin konularını anlatmak için kullandığım bir sembol aslında. Nar kültürümüzde bereketi, tek bir dünyayı bu tek dünya içindeki farklı farklı insanları ise nar taneleriyle anlatıyorum. Her bir nar bir insan bir düşünceyi temsil ediyor.
Son dönemdeki ülkemizde ve dünyada ki olaylar, iç ve dış politikalar,siyaset başlıca beslendiğim başlıklar diyebilirim.

Narlarla dünyadaki savaşları, küresel ısınmayı,savaşların etkilerini, hormonlu gıdaların insanlar üzerindeki etkilerini anlatıyorum.

-Fuardaki resimleriniz hakkında ne söyleyebilirsiniz

-İsimleri ile anlatayım isterseniz.
OrdoAb Chao (Düzeniçindekianarşiya da anarşiiçindekidüzen)
Sığmıyoruzartıkpatlamaküzereyiz.
Işığıkafeslediler
Işığıyakalamakistiyorum.

Nar; insanlığın var olduğunda beri narın sağlık kaynağı olmasının yanı sıra dini ve mitolojik yönü de vardır. Nar aslında yasaklı meyvedir. Henüz yerleşik bir medeniyete ulaşamamış toplumlarda ilkel bir tapınma aracı olarak kullanılmıştır.
Toplumların inanç, ritüel ve sözlü anlatım aracı olmuştur. Ruhun ölmezliği, doğanın mükemmellliği, bolluğu ve refahın anlamlarını ifade ederek ritüellerinde ve dinsel törenlerinde yerini almıştır.
Doğurganlığın, bolluğun, bereketin ve refahın sembolü de olmuştur. Savaşta gücün ve yenilmezliğin sembolü işareti olarak kabul edilmektedir.
Ayrıca evlilik bağının çözülmezliğini, güzellik, çocuk olması, yaşam ve yeniden doğuşu simgelemek için de kullanılmıştır.
Estetik açıdan narın görselliği zerafeti her zaman insanda farklı duygu ve anlam yüklemiştir.

-Teşekkürler Hafize Hanım yeni sergilerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Gelecek yazımda fuardaki pek çok sanatçıyla sohbetlerimizi bu köşede bulabilirsiniz.
Fuar notlarına devam...

Tüm sanatseverlere sanat dolu günler dilerim.


Aylin MENEKŞE
30.03.2017

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 











 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.