Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

“YENİ BİR…”

Merhaba,
Mayıs ayı içinde ilkbaharın coşkusunu ve yazın vazgeçilmez kokusunu barındıran eşsiz bir zamandır…
Bende bu güzel ayın son günlerine doğru sizlere birkaç tavsiye ve paylaşımda bulunmak istedim.

Geçtiğimiz ay Sait Faik öykü ödülünü alan Muzaffer Kale’nin “Güneş Sepeti” kitabını çok severek okudum. Kitap listenize eklemeniz gereken sıcacık Ege tadında öykülerle dolu, bir eser.

Gazeteci, Yazar ve Eleştirmen Hayati Asılyazıcı’nın Seçici Kurul Başkanlığı’nı yaptığı, “İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri” sahiplerini buldu. 2015–2016 yılı ödüllerinde, İsmet Küntay Onur Ödülü Tamer Levent’e, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ‘Tersine Dünya’ adlı oyundaki başarılı oyunuyla Çağdaş Tekin’e, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ‘Tersine Dünya’ adlı oyundaki başarılı oyunuyla Özlem Güveli Türker’e ve En İyi Yönetmen Ödülü ise ‘Bütün Kadınların Kafası Karışıktır’ adlı oyundaki yönetimiyle Selen Uçer’e verildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu çok anlamlı günde Bahariye Sanat galerisinin bir etkinliğinde, geçtiğimiz aylarda “Yılın en İyi Genç Ressamı” seçilmiş olduğum için konuşmacı olarak yer aldım. YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğr. Elemanlarından geçen yılın “En İyi Genç Sanat tarihçisi” ödüllü Burak Boyraz’ın moderatörlüğünü gerçekleşen söyleşide birlikte yer aldığım çok değerli konuşmacılar; İKBU Güzel Sanatlar Fakültesinden Doç. Dr. Nurcan Perdahçı ve Sanat eleştirmeni duayen Dr. Ümit Gezgin’di. “Gençlik, Eğitim ve Sanat eğitimi” başlıklarında yaptığımız söyleşinin ardından mail art etkinliği gerçekleştirdik.

26 Mayıs’ta Perşembe günü 18. Kişisel sergimi “YENİ BİR...” i Galeri Eksen Art House Balat’ta saat 18.00 de açılacak. Mini bir retrospektif tadında olacak sergide daha önce hiçbir yerde sergilenmemiş ve geçmiş yıllarda yurtdışında sergilenmiş eserlerim bir arada yer alacak. 12 Haziran’a kadar devam edecek sergim, Galeri Eksen Balat’ta (Ayan Caddesi No:32 Balat) gezilebilir.

Bir kez daha ATAM’ı anıyorum ve onun eşsiz bir sözüyle bu ay ki yazımı noktalıyorum;

“…Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz… Hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatçı olamazsınız.”


Nebahat KARYAĞDI
24.05.2016

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 











 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.