Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

İMKANSIZ ŞEY AŞIK OLMAMAK...

Nisan yağmurları penceremden süzülürken, İstanbul grisi perdelerin ötesinde Gök kubbenin altında dolanıyor. Nisan bambaşka bir aydır şairlerin kalemin de ölümsüzleşir. Orhan Veli şiirinden düşer aklımıza şu mısralar;

"İmkânsız şey Şiir yazmak, Âşıksan eğer; Ve yazmamak, Aylardan nisansa."

Bu ay benim için sanat dolu geçti. Hangisinden başlasam hangi önerileri versem...

Öncelikle tiyatro diyorum...
Ali Poyrazoğlu'nun ödünç yaşamlar kitabı benim için çok özeldir. Üniversite yıllarının başucu kitabıdır. Sanatçının aynı isimde ki oyununu eğer izlemediyseniz mutlaka izleyin. Ben en önde oturup meşhur kahkahalarımı atınca üstattan lafı yedik :) Tek kelime ile anlatılmaz duygu yüklü bir oyundu. Ali Poyrazoğlu önce güldürüyor, düşündürüyor ve ağlatıyor. Ben çok duygulandım. Necla Uygur'un İsmail Dümbüllü ödüllü oyunu Marko Paşa Müzikali'ni henüz izlemedim. Ama planlıyorum.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda yeni bir oyun var. Haldun Taner'in yazdığı ve Naşit Özcan'ın yönettiği ‘Ay ışığında Şamata’yı izleminizi öneririm. Haziran ayında açık hava tiyatrosunda seyircisi ile buluşacak oyun.

Dünya Sanat günü 15 Nisan'dı. Bu yıl 5. Senesiydi ve yine harika etkinlikler ile kutladık. Bunlardan biride yaptığımız videoydu. İzlemediyseniz kaybınız…

https://youtu.be/eZN8m8wG6Hk

Ben Erkan Ulu Ortaokulu öğrencileri ile onların yürekleri gibi Kocaman bir duvarı resimledim. Benim için çocuklarla bir arada olmak çok özeldir. Onların yaratıcı enerjisi, hayalgücü ve coşkusu kuşkusuz tüm ressamları etkiler.

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve Beşiktaş Belediyesi'nin birlikte düzenlediği "Dünya Sanat Günü Ödül Yemeği" 26 Nisan Pazartesi Kuruçeşme, Su Ada’da düzenlendi. Tiyatro ve sinema sanatçısı Şahnaz Çakıralp’ın sunduğu gecede Türk Plastik sanatına emek veren çok değerli isimler ödül aldı. Sanatçı Onur Ödülünü Ressam ve şair Ekrem Kahraman büyük sanatçı Müjdat Gezen'in elinden aldı. İki çok değerli ismin konuşmaları, o an çok duygu yüklüydü. Sanat İnsanı Onur Ödülü Prof. Jale Erzen'e, Basın Onur Ödülü Hürriyet-Gösteri dergisi yayın yönetmeni Hami Çağdaş'a, Yılın Sanat Kurumu Ödülü Proje 4L, Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi / Can Elgiz'e ve Yılın Genç Sanatçısı ödülü Ceren Selmanpakoğlu' na verildi.

1 Nisan, Tiyatro ve sinema oyuncusu, çizer, eğitmen büyük sanatçı Savaş Dinçel' in doğum günüydü. Doğum günün kutlu olsun ışıklar içinde uyu...

Atilla Özdemiroğlu’nun vefatı tüm sanatseverleri etkilemiştir. Aydın, Atatürkçü kimliğinden ödün vermeyen sanatçı, unutulmaz bestelerin yaratıcısı ölümsüz bir isimdi. Tanrıdan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır dilerim…

Yarınların sahibi çocuklar, yorucu sınavlar ve bir sürü gereksiz yükün altında hayat mücadelesi verirken, basında okuduğumuz kanımızı donduran olayların kahramanı olurken, Bayram'larda buruk geçiyor. Bayram'larımızı kutlayamamamızın üzüntüsü bir yana çocuk istismarı haberlerinin buhranı ruhumuzu kanatıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram'ımız herkese ve herşeye rağmen çoşku ile kutlandı, kutlu olsun.


Nebahat KARYAĞDI
29.04.2016

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 











 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.