Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

KÖTÜ KEDİ ŞERAFETTİN

Çizgi roman karakteri, gençlerin fenomeni Kötü Kedi Şerafettin'in komedi-aksiyon tarzındaki animasyon filmi vizyona girdi.
Şerafettin, nam-ı diğer Şero bildiğiniz gibi bir çizgi roman anti-kahramanı. İnsan gibi konuşma yetisi olan; kesinlikle bencil, ahlaksız, çıkarcı, şehvet düşkünü, küfürbaz, kaba bir karakter. Böyle olmasına rağmen popüler kültürde çok tutuldu.

Filmin senaryosunu da çizgi romanın yaratıcısı Bülent Üstün ve senarist oyuncu Levent Kazak yazmış. Mehmet Kurtuluş ve Ayşe Önal yönetmiş! Uğur Yücel, Demet Evgar, Okan Yalabık, Ayşen Gruda, Ahmet Mümtaz Taylan, Yekta Kopan ve Güven Kıraç gibi tanınmış oyuncular tarafından seslendirilmiş.

Benzetilebilecek bir yerli film karakteri olarak, Recep İvedik karakteri ile aynı sularda geziyor olmasına rağmen( kedi karakterlerden ise Garfield ve Heathcliff Şero'ya benzer karakterler!), Şero diğerine göre daha daha evrensel bir karakter. Bu açıdan y kuşağının zihin yapısına daha uygun.

Şerafettin, sahibi Tonguç, çetesi torbacı martı, fare Rıfkı ve bir türlü kabullenemediği oğlu Tacettin ile İstanbul'un Cihangir semtinde yaşar. Film'de mekan olarak aslına yakın kalınmış ve 'üstü Taksim, altı Tophane' Cihangir ve yakın çevresi güzel tasvir edilmiş.

Film, çetenin akşam yapılacak rakı balık alemi için iş bölümü yapması ile başlar. Olanca kötücül huylarına rağmen Şerafettin'in sonunda paraya değer vermediğini gösterir bir sahne ile sona erer.

Filmin müziklerini Elec-trip grubu yapmış. Müziğin görüntü ile senkronizasyonu çok mükemmel. Grubun müzisyenleri Oğuz Kaplangı, Serkan Çeliköz ve Tuluğ Tırpan üçlüsü.

Müzisyenler, filmin ruhuna uygun bir müziklendirmeyi başarıyla yapmışlar ve harika bir Türk-Rock parça ile filmi sonlandırmışlar.

Şimdi filmi beğendik ve bu kadar övdük ama haddimiz olmadan belirtmeliyiz ki, yapımcılar eğer bu filmin devamını yapmayı düşünürler ise, senaryonun biraz daha komplike, ve mesajların daha derin olması gerek.

Sonsöz: Bu film bir Disney filmi değil! Animasyon olduğuna bakıp aman çocukları götürmeyin.


Cengiz ÖZDER
25.02.2016

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 





 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.