Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

YÜZYILIN DEFİNESİ SERGİLENİYOR

Elmalı Sikkeleri 10 yıl aradan sonra Antalya'da sergileniyor.

Antalya'nın Elmalı ilçesinden yurt dışına kaçırıldıktan sonra tekrar Türkiye'ye getirilen Elmalı Sikkeleri, 10 yıl sonra Antalya Müzesi'nde sergileniyor.

''Yüzyılın Definesi'' olarak adlandırılan ve Ankara'daki Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nden getirilen Elmalı Sikkeleri, Antalya Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

Bu nedenle düzenlenen törende konuşan Antalya Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, sikkelerin Elmalı'nın Bayındır köyünde kaçak kazıyla bulunduğunu ve 1984 yılında Türkiye'den yurt dışına kaçırıldığını söyledi.

Elmalı Sikkeleri'nin o bölgede bulunan bütün şehir devletlerinin paralarını içerdiğini belirten Acar, yaklaşık bin 900 sikkenin binden fazlasının Likya bölgesindeki şehir devletlerinin parası olduğunu ve içlerinde şimdiye kadar bilinmeyen hanedanların sikkelerinin de bulunduğunu kaydetti.

Acar, 1988 yılında ABD'de bir müzayede kataloğunda Elmalı'dan kaçırılan bir sikkenin fotoğrafının tesadüfen görülmesi üzerine uzun süren pazarlık ve hukuk süreci başlatıldığını ve 1679 sikkenin 1999 yılında Türkiye'ye getirilerek Ankara'daki Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergilendiğini dile getirdi.

Benzersiz bir koleksiyon olarak adlandırdığı Elmalı Sikkeleri'nin Türkiye'ye getirilmesi için verilen hukuki mücadelede 2 milyon TL harcandığını vurgulayan Acar, Dekadrahmi'lerden sadece bir tanesinin ABD'de bir TV yapımcısına 600 bin dolara satıldığını dile getirdi.


AA  27.10.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.