Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

13 PARÇA TARİHİ ESER AİT OLDUĞU YERDE

Amerikalı cerrah Robert Stephens, koleksiyonunda sakladığı eserleri Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine teslim etti.

Amerikalı cerrah Robert Stephens, koleksiyonunda sakladığı 98 yıl önce Sardis Antik Kenti'nde yapılan kazılar sırasında ortaya çıkarılan Roma döneminden kalma 13 parça tarihi eseri, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine teslim etti.

Turist Rehberleri Birliği'nden (TUREB) yapılan açıklamaya göre, Stephens'in tarihi eserleri Türkiye'ye iade etmesi dolayısıyla Arkeoloji Müzesi'nde tören düzenlendi.

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şenay Başer, Stephens'in, uzun yıllardır koleksiyonunda sakladığı eserleri Türkiye'ye teslim etmesinin, dünya kültür mirasının korunması adına örnek bir davranış olduğunu belirtti.

Törende daha sonra Başer, Robert Stephens'a hassasiyetli davranışından dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı adına plaket verdi.

Koleksiyonda 13 Parça Tıp Aleti Bulunuyor
Sardis Antik Kenti'nde 1911 yılında yapılan kazılar sırasında ortaya çıkarılan 13 parça tıp aleti, Harvard Üniversitesi'nde okuyan bir öğrenci tarafından ABD'ye kaçırıldı.

Amerikalı cerrah Robert Stephens, 35 yıl önce o öğrenciden bu tarihi eserleri satın aldı.

Artık Arkeoloji Müzesi'nde sergilenecek olan Roma dönemi eserleri, 3 adet bronz bisturi sapı, bir adet bronz cerrahi alet kutusu, bir adet bronz dişli penset, bir adet bronz delici-spatül, bir adet bronz spatül-sonda, bir adet bronz küret, bir adet bronz küret delici, iki adet bronz kaşık-sonda, bir adet bronz iğne, bir adet ahşap sarkaçtan oluşuyor.


AA  28.07.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.