Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

PATARA KAZILARI BAŞLADI

30 arkeoloji öğrencisi ile 50 işçinin katıldığı kazılarda, antik kentin ana kaynak kilisesinde de çalışma yürütülüyor.

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Kalkan beldesinde bulunan Patara Antik Kenti'nde 2009 yılı kazılarına başladı.

Akdeniz Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Havva İşkan Işık'ın başkanlığını yaptığı Patara kazıları, 21'inci yılına girdi.

Akdeniz Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Almanya'nın Mainz Üniversitesi'nden öğretim üyeleriyle Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden 30 arkeoloji öğrencisi ile 50 işçinin katıldığı kazılarda, antik kentin ana kaynak kilisesinde de çalışma yürütülüyor.

Mainz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Urs Peschlow, gazetecilere yaptığı açıklamada, antik kentin ana kaynak kilisesini kazdıklarını belirterek, "Kilisenin yapısı hakkında bilgi edineceğiz. Kilisenin Helenistik dönemden kaldığını biliyoruz. Kazı sonrası Helenistik dönemle ilgili çok yeni bilgilerin ortaya çıkacağına inanıyoruz" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gül Işın da, kazılarda bu yıl TÜBİTAK ile ortak yürüttükleri proje çerçevesinde Patara'ya gelen su yolu ile ilgili araştırmalar yaptıklarını bildirdi.

Bu yıl en önemli çalışmanın ise antik kentteki meclis binası restorasyon projesi olduğuna değinen Işın, "Milli Saraylar'ın desteğiyle meclis binasının restorasyon projesinin ön hazırlıkları tamamlandı. Temmuz ayından itibaren buradaki çalışmalara yöneleceğiz. Bu 5-6 ay sürecek ön aşama çalışması olacak.

Bu yıl kazı çalışmalarını kapatmayacağız, devam edeceğiz" diye konuştu.


AA  5.07.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.