Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

GÜLSİN ONAY’DAN BOĞAZİÇİLİ ÖĞRENCİLERE MOZART’LI DESTEK

Boğaziçili öğrencilere, ünü dünyaya yayılan piyanist Gülsin Onay'dan destek geldi. Onay, "Bu kez Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, sevgili gençlerimiz için çalıyorum" diyerek Mozart'ın Türk Marşı bestesini çaldı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle Boğaziçi Rektörlüğü’ne atama yapılmasına tepkiler giderek yoğunlaşıyor. Bir tarafta üniversite içinde ve kapısında eylemler sürüyor. Diğer taraftan yurdun birçok yerinde protesto gösterileri gerçekleşiyor.

Eylemlerde polisin sert tutumu ve iktidarın “terörist” söylemleri tepki topluyor. Türkiye’nin önemli sanatçılarından Piyanist Gülsin Onay da tepki gösteren sanatçılar arasına katıldı. Ünlü piyanist, sosyal medya hesabından, “Bu kez Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, sevgili gençlerimiz için çalıyorum” diyerek Mozart’ın Türk Marşı bestesini seslendirdirdiği videoyu paylaştı.

ÜNÜ DÜNYAYA YAYILAN PİYANİST

Gülsin Onay, piyano eğitimine üç yaşında başladı ve ilk konserini altı yaşındayken TRT İstanbul Radyosu'nda verdi. Üstün Yetenekli Çocuklar Kanunu kapsamında Ahmed Adnan Saygun ve Mithat Fenmen'le, ardından devlet bursuyla gönderildiği Paris Konservatuvarı'nda Pierre Sancan, Monique Haas ve Nadia Boulanger gibi efsane öğretmenlerle çalıştı. Uluslararası birçok yarışmada ödüller kazandı. 80 ülkeye yayılan bir kariyer sahibi.


SH  6.02.2021

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.