Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

TÜRK MİTOLOJİSİNİN KISA TARİHİ BU KİTAPTA

Türk mitolojisine dair geniş bir bilgi birikimini barındıran, mitolojinin ne olduğunu ve Türk mitolojisi denildiğinde neyin anlaşılması gerektiğini de öğreten Türk Mitolojisinin Kısa Tarihi Alfa Yayınlarından çıktı.

Türk mitolojisi alanında yaklaşık 30 yıldır çalışan bir sanat tarihçisi olan Yaşar Çoruhlu başta mitoloji meraklısı okurları olmak üzere herkes için yalın bir anlatımla Türk Mitolojisinin Kısa Tarihi adlı kitabı kaleme aldı.

Yaşar Çoruhlu, Türk sanatı, Türk mitolojisi ve Türk sanatında ikonografi ve sembolizm konularında ömür boyu süren çalışmalarıyla, Türkiye'deki alan araştırmalarının akademik çevrelerde benimsenmesini, gelişmesini ve yayılmasını sağlamıştır.

Yazara göre, Türk mitolojisinin pek çok öğesi çok eski tarihlerden günümüze ulaşmıştır, resimden heykele, sinemadan müzik ve edebiyata kadar pek çok alanda etkili olmaya devam etmektedir. Türklerin mitolojisi hakkında en önemli bilgileri, son iki yüzyılda sözlü gelenekten varyasyonlar halinde yazıya aktarılan destan metinleri vermektedir. Kökeni Alplik döneminin mitlerine kadar uzanan bu destanlardan Türklerdeki tanrı ve ruh kavramına, dini ritüellere, hayvan sembolizmine, gök cisimlerine, ölüm ve doğum mitlerine dair pek çok ipucu elde etmekteyiz.


SH  29.10.2019

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.