Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BOL YILDIZLI FİLMLER FESTİVALDE

İKSV’nin 38. İstanbul Film Festivali 5-16 Nisan’da izleyiciyle buluşacak. Yarışma filmleri dünkü basın toplantısında duyuruldu.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen, Türkiye’nin en büyük sinema etkinliği İstanbul Film Festivali, bu yıl 38. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 5-16 Nisan tarihleri arasında yapılacak 38. İstanbul Film Festivali’nde filmlerin yanı sıra söyleşiler ve atölyeler gibi birçok etkinlik yer alıyor. 38. İstanbul Film Festivali’nin programı dün sabah İKSV’nin Resmi Konaklama Sponsoru The Marmara Taksim’de düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Toplantının açılış konuşmasını İKSV Genel Müdürü Görgün Taner yaptı. İstanbul Film Festivali direktörü Kerem Ayan ise festival programı ve etkinlikleriyle ilgili ayrıntılı bilgileri aktardı ve yarışmalarda yer alan filmleri açıkladı. Ayan ayrıca Ulusal Yarışma’da hiçbir kadın yönetmene yer verememelerinin nedeni olarak da kadın yönetmenlerden sadece bir başvuru almalarını gösterdi.

Kerem Ayan’ın ardından Köprüde Buluşmalar Yöneticisi Gülin Üstün, festival kapsamında bu yıl 14. kez sinemacıları bir araya getirecek Köprüde Buluşmalar ortak yapım platformu hakkında bilgiler aktardı.

Efsane yönetmen Stanley Kubrick’i ölümünün 20. yıldönümünde özel bir bölümle anacak olan festival, afişinde de Kubrick’in en kült filmlerinden “Otomatik Portakal”daki Alex karakterine gönderme yapıyor. Festivalin afiş görselleri ve iletişim tasarımı TBWA\İstanbul ve Berlinli sanatçı, fotoğrafçı, yönetmen ve yazar Sebastian Bieniek işbirliğiyle hazırlandı.
Bu yıl festivalin açılış filmi, “Fransız tiyatrosunun prensi” lakaplı, dramaturg, oyuncu ve oyun yazarı Alexis Michalik’in son filmi “Edmond”.

İstanbul Film Festivali’nin Uluslararası Yarışma bölümünde festivalin büyük ödülü Altın Lale için, “sinemaya yeni bakışlar” temasını izleyen filmler yarışıyor. Uluslararası Yarışma bölümünde 10 ülkeden 12 film yer alıyor.

Galalar’da ise bu yıl gösterilecek filmler arasında İngiliz tiyatro ve sinemasının üretken isimlerinden Kenneth Branagh’ın, Shakespeare’in kendi hayat hikâyesinden bir kesiti sinemaya aktardığı, oyuncu kadrosu Ian McKellen, Judi Dench gibi ünlülerle dolu “Hepsi Gerçek” yer alıyor.
2017’de üç dalda Oscar kazanan Barry Jenkins’in yeni filmi “Sokağın Dili Olsa” ve İrlandalı yönetmen Neil Jordan’ın başrollerini Isabelle Huppert ile Chloë Grace Moretz’in paylaştığı psikolojik gerilim “Greta” da Galalar arasında yer alıyor. François Ozon’un şubat ayında Berlin Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’nü kazanan son filmi “Yüzleşme” de izleyiciyle buluşacak. Festival biletleri 23 Mart Cumartesi günü 10.30’dan itibaren satışa çıkacak.


SH  15.03.2019

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.