Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

TÜRK FİLMLERİ SELANİK’TE

59. Selanik Uluslararası Film Festivali (1-11 Kasım) Sibel, Kelebekler, Nebula ve Kıymık filmlerini Selanikli izleyiciyle buluşturuyor. Dört Türk filmi etkinliğin iki bölümünde gösterilecek.

1 Kasım’da başlayacak 59. Selanik Uluslararası Film Festivali, Türkiye’den 4 filmi gösterime sunacak. Balkanlar’a Bakış bölümünde Sibel (Çağla Zencirci-Guillaume Giovanetti/ Türkiye-Fransa-Almanya- Lüksemburg), Kelebekler (Tolga Karaçelik), Kıymık (Enes Yurdaün), Open Horizons: Another Take bölümünde Nebula (Tarık Aktaş) filmleri Selanik’te izleyiciyle buluşuyor.

Locarno Film Festivali’nde Fipresci (Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Birliği) ödülünü alan Sibel, kadın haklarını ve özgürlüğünü, ataerkil toplum baskısını ücra bir Türk köyünde yaşayan dilsiz genç kız Sibel’in öyküsünden yola çıkarak betimliyor.

Sundance Film Festivali’nde Büyük Jüri ödülünü kazanan Kelebekler, birbirlerinden kopuk üç kardeşin babalarını bulmak için karşılaşmalarını ve birlikte çıktıkları yolculuğu mizah ve hüzün katarak anlatıyor, aile dinamiklerini sorguluyor.

Çağla Zencirci, Guillame Giovanetti ile Tolga Karaçelik’in festivale katılımları bekleniyor.

Uluslararası jüri

Uluslararası Yarışma Bölümü’nde yer alan filmleri değerlendirerek Altın ve Gümüş İskender ödüllerini verecek jüri üyeleri belli oldu: Sandra den Hamer (Eye Filmmuseum yöneticisi/ Hollanda), Radu Jude (Yönetmen-Romanya), Fatemeh Motamed-Arya (Oyuncu/ İran), Alfonso de Villalonga (Besteci/ İspanya), Syrago Tsiara ( SelanikÇağdaş Sanatlar Merkezi müdürü/ Yunanistan).

Uluslararası Yarışma’dan ve Yunan filmlerinden en iyilerini seçecek Uluslararası Film Eleştirmenleri (Fipresci) jürisi ise Antti Selkokari (Başkan/ Finlandiya), Richard Cline (İngiltere), Nick Aletras’tan (Yunanistan) oluşuyor.

Açılış ve kapanış filmleri

Etkinlik, açılış töreninde Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’yi alan Hirokazu Kore-Eda’nın Shoplifters (Japonya/ 2018), kapanışta ise Cannes Film Festivali Belirli Bir Bakış Bölümü’nde gösterilen ve Altın Kamera ödülünü kazanan Lukas Dhont’un Girl (Belçika-Hollanda/ 2018) filmlerini gösterecek.


SH  27.10.2018

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.