Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

NEWKIDD İLK KONSERİ İÇİN TÜRKİYE’DE!

İlk yurt dışı konserlerini vermek için Türkiye'ye gelen ünlü Koreli pop müzik grubu 'Newkidd' üyelerinden Kim Jin-Kwon, "Ailelerimiz ‘Türkler kardeştir, savaşta bize yardım ettiler.’ diye söyler. Türkiye’yi ilk başta oradan duyduk. Okul kitaplarımızda Kore Savaşı’nda Türklerin yardımı anlatılır" dedi.

Dünyaca ünlü Koreli pop müzik idol grubu ‘Newkidd’, ilk yurt dışı konserini vermek için Türkiye’ye geldi. Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliğinin Kültür Müsteşarlığınca ‘2018 K-POP Dünya Festivali’ kapsamında Türkiye’ye getirilen Koreli idol grubu üyeleri, bugün başkent Ankara’da sahne alacak. Grubun lideri Jin-Kwon, Kore'deki gösteri firmalarının K-POP (Kore Pop) yarışmaları düzenlediğini, seçilen kişilerin eğitildikten sonra yeniden yarıştırıldığını ve kazananlardan K-POP grupları oluşturulduğunu belirterek, “Bizim grubumuz da işte böyle bir araya geldi” diye konuştu.

Türkiye'ye geleceklerinin duyurulmasının ardından Türk hayranlarından sosyal medya üzerinden mesaj aldıklarını kaydeden Jin-Kwon, Ankara’da bugün verecekleri konserde ekim ayında piyasaya çıkacak albümlerinden eserler seslendireceklerini dile getirdi. Jin-Kwon, Türkiye’de de geniş bir hayran kitlelerinin bulunduğunu anlatarak, “Biz kendimizi ‘yeni yüz’ olarak tanımlıyoruz. Var olan K-POP sanatçılarını takip ediyoruz. Türkiye'de Kore Pop'una dair bir ilginin olduğunu fark ettik. İlk yurt dışı konserimizi Türkiye'de yapıyoruz. Türkiye'deki fanlar ilgi gösterdiler” ifadesini kullandı.

‘TÜRKLER KARDEŞTİR’

İki ülke arasındaki ilişkiler hakkında da Jin-Kwon, “Ailelerimiz ‘Türkler kardeştir, savaşta bize yardım ettiler.' diye söyler. Türkiye'yi ilk başta oradan duyduk. Okul kitaplarımızda Kore Savaşı'nda Türklerin yardımı anlatılır” dedi. Türk mutfağını henüz tatmadıklarını ancak Türk çayını çok beğendiklerini dile getiren Jin-Kwon, “Sadece baklavayı tattık. Tadını çok beğendik. Baklava Kore'deki bir tatlıya benziyor” diye konuştu.

Newkidd grubu lideri Jin-Kwon, gelecek ay Asya turnesine çıkacaklarını da bildirdi.


AA  22.07.2018

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.