Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘NOTRE DAME DE PARIS’ ZORLU PSM’DE

Victor Hugo’nun unutulmaz aşk hikâyesi 'Notre Dame’ın Kamburu'ndan uyarlanan, Notre Dame de Paris müzikali, 9 Mart’ta Zorlu PSM Ana Tiyatro’da İstanbullu izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Dünyaca ünlü müzikal, yoğun talep üzerine eklenen günlerle birlikte toplam 21 performans için 9 – 25 Mart tarihleri arasında Zorlu PSM'de olacak. Yıllardır gittiği tüm şehirlerde büyük ilgi gören; bundan 4 yıl önce Zorlu PSM'de İngilizce sergilenen ve tüm biletleri tükenen müzikal; bu defa orijinal dilinde, Fransızca olarak izleyicisiyle buluşacak.

Dünyaca ünlü müzikal Notre Dame de Paris, ilk olarak 1998 yılında Paris'te perde açtı. Victor Hugo'nun kült eserinden uyarlanan modern yapımın, çok sevilen müzikleri Riccardo Cocciante'ye, sözleri ise Luc Plamondon'a ait. Müzikalde, milyonların yıllardır severek dinlediği ‘Belle’, bu kez Fransızca seslendirilecek.

GUINESS REKORLAR KİTABI’NDA…

20 yıl sonra, hala ilk günkü heyecanla sahneye konan eser, dünyanın dört bir yanından seyirci çekmeye devam ediyor. Guinness Rekorlar kitabında ‘ilk yılında en çok izleyiciye ulaşan müzikal’ olarak yer alan Notre Dame de Paris, Vivre, Belle ve Le Temps Des Cathédrales gibi unutulmaz şarkılarıyla da uzun yıllar müzik listelerinde üst sıralardaydı. Toplam 12 milyondan fazla bilet, 10 milyondan fazla DVD ve CD satan; 8 dilde, 20 ülkede, 4500'den fazla defa sahnelenen müzikal, bir başyapıt olarak nitelendiriliyor.


SH  28.02.2018

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.