Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

SANATÇILARIN EN GÜZEL OYUNU OYUN ZAMANI / PLAY TIME SERGİSİ

Addres İstanbul Ev Dekorasyon Merkezi ve Esmer Erdem Art & Design'ın Şişli'de bulunan merkezlerinde genç kuşaktan sanatçıları Elif Baş, Göksu Yangın ve Su Aktan’ın seçkisiyle bir araya getirdi. 9 Ocak’ta açılan sergi yoğun bir ilgi gördü.

İnsan, içinde yaşadığı dünyaya gözünü açtığı andan itibaren onu anlamaya ve anlamlandırmaya çalışmaktadır. Bilgi arayışıyla başlayan bu süreçte çevresini, dünyayı tanır ve keşfeder. Sonsuz hayal dünyasının kurgularını, sınırsız düşlerini, olmasını istediği gerçek ve gerçek dışı olgular ve yeni keşifler için harekete geçirir. Tüm bu yaşamsal arayışın başlangıcında oyun vardır ve bu oyun yaşamının her anında ve her döneminde varlık gösteren bir durum olarak varlığını sürdürür.

Oyun, zekanın, becerinin, arayışın rol oynadığı; çeşitli kriterlere göre risk oranı değişen, üretkenliğin ve sosyal rekabetin varlık gösterdiği kurallar bütünüdür. Başka bir anlatım biçimiyle hayatın kendisi bir oyundur. Bu nedenle oyun bir ihtiyaçtır ve yeni duygularla tanışmayı, iletişim kurmayı insanlara öğreten davranış biçimi olarak tüm hayatımız boyunca bir biri ardına devam eder, değişir, gelişir ve yaşantımıza anlam katar.

Tinsel estetiğin bir ihtiyacı olarak ortaya çıkan sanat eseri onu yaratan sanatçının içgüdüleri, duyguları, zeka ve becerisi ile ortaya çıkan bir oyun değil midir. O halde oyun oynamaya devam etmek gerekiyor.

Deniz Gökduman,Murat Havan, Nebahat Karyağdı, Eda Çığırlı, Seren Ceren Asyalı, Serdal Kesgin, Aycan Aksakal, Gülden Ataman, Şehmus Atasever, Burak Boyraz, Gizem Candan, Erhan Cihangiroğlu, Bahar Oskay, Baturman Önsen,Stephanie Stout, İbrahim Yüzlü ve daha birçok sanatçının yer aldığı sergide, sanatçıların en güzel oyunlarına tanıklık edeceğiz. Onları iç dünyalarını, düşüncelerini, kendilerini aktardıkları eserleriyle Addres Istanbul Ev Dekorasyon Merkezi ve Art & Design’da ağırlıyoruz.

Sergi, 03 Şubat tarihine kadar Addres İstanbul Ev Dekorasyon Merkezi ve Art & Design'da izlenebilir.


SH  10.01.2018

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.