Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BİFO,YENİDEN AVRUPA’DA

Türkiye’nin en iyi senfonik topluluklarından biri olan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 20–25 Ekim 2017 tarihleri arasında yeniden Avrupa turnesine çıkıyor. 2016 Şubat’ında Avrupa turnesine çıkan ve dinleyicilerinin beğenisini kazanan topluluk, bu kez Essen, Ljubljana, Viyana ve Zürih’i kapsayan turne süresince, 6 günde 4 ülkede Avrupalı müzikseverlerle buluşacak. Turne kapsamındaki ilk konser yarın akşam Almanya’nın Essen kentindeki PhilharmonieEssen’de gerçekleşecek.

Borusan Holding’in girişimiyle 18 yıl önce kurulan ve hızla Türkiye’nin en önemli orkestralarından biri olan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), Avrupa’nın da en iyi senfonik topluluklarından biri olma yolundaki hedefine emin adımlarla ilerliyor.

19 Ekim 2017 Perşembe akşamı (bu akşam) Zorlu PSM Ana Tiyatro’da, dünyaca ünlü iki keman virtüözü Vadim Repin ve Daniel Hope’a eşlik edeceği yeni sezonun açılış konserinde İstanbullu müzikseverlerle buluşacak BİFO, bu konserde Turnage’ın “ShadowWalker” başlıklı yaptının dünya prömiyerine imza atacak ve hemen ardından Avrupa turnesine çıkacak.

Solistler Vadim Repin ve Daniel Hope

İlk Avrupa turnesini 2016 Şubat ayında Sanat Yönetmeni ve Sürekli Şefi SaschaGoetzel’in doğup büyüdüğü şehir olan Viyana’dan Almanya’ya uzanan bir programla geçen yıl gerçekleştiren BİFO’nun2017 Ekim’inde gerçekleştireceği Avrupa turnesi çok daha kapsamlı. 20–25 Ekim 2017 tarihleri arasındaki Avrupa turnesi kapsamında orkestra; Essen, Ljubljana, Viyana ve Zürih’in önemli konser salonlarında Avrupalı müzikseverlerle buluşacak. BİFO Avrupa’da vereceği dört konserde, kariyerlerinin zirvesindeki dünyaca ünlü iki keman virtüözü Vadim Repin ve Daniel Hope’a eşlik edecek.

6 günde 4 ülke, 4 konser

BİFO’nun 2017 Avrupa turnesinin ilk konseri 20 Ekim Cuma akşamı, Almanya’nın Essen kentindeki PhilharmonieEssen’de; ikinci konseri 21 Ekim 2017 Cumartesi akşamı, Slovenya’nın Ljubljana kentindeki CankarjevDom Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Her iki konserde Turnage’in“ShadowWalker”, Adams’ın “TrombaLontana”,Ives’inYanıtlanmamış Soru, Bartók’unOpus 19 Mucizevi Mandarinve Tüzün’ün Çayda Çıra Uvertürü adlı yapıtları seslendirilecek.

BİFO, turnenin üçüncü konserini 23 Ekim 2017 Pazartesi akşamı, müzikseverlerin “dünyanın en güzel müzik binası” olarak nitelendirdiği Viyana’daki WienerMusikverein’da verecek. Konserde Balakirev’inIslamey, Turnage’in“ShadowWalker” ve Berlioz’un Opus 14Fantastik Senfoni adlı yapıtları seslendirilecek.

Turnenin son durağı ise İsviçre’nin Zürih kenti olacak. 25 Ekim 2017 Çarşamba akşamı Maag Arena Salonu’nda, yine SaschaGoetzel yönetiminde vereceği konserde BİFO; solistler Vadim Repin(keman),Daniel Hope(keman), Pelin Halkacı Akın (keman),DariaZappa(keman) ve Sarper Kaynak’a(klavsen) eşlik edecek. Konserde Vivaldi’nin Dört Keman için Si minör Konçerto, Turnage’in“ShadowWalker”ve Rimski-Korsakov’unŞehrazadisimli eserleri seslendirilecek.

Dünyada yükselen değerimiz: BİFO

Avrupa’nın en iyi senfonik topluluklarından biri olma hedefiyle ilerlediği yolda ilk büyük adımını 2010 yılında uluslararası “klasik müzik dünyasının zirvesi” olarak kabul edilen Salzburg Festivali’nde verdiği konserle atan BİFO, 2014 yılında BBC Proms’a Türkiye’den davet edilen ilk topluluk olma başarısını kazandı. Bu kapsamda Londra’daki Royal Albert Hall’da verdiği konserle adını dünyanın en büyük senfoni orkestralarıyla aynı sıraya yazdırarak, ülkemize büyük bir gurur yaşatan BİFO, geçtiğimizŞubat ayında Hong Kong Sanat Festivali’nde verdiği iki konserle eleştirmenlerden övgüler almıştı. Topluluk, Viyana’daki son konserini 2016’nın Şubat ayında SaschaGoetzel yönetiminde gerçekleştirilen Avrupa turnesinde vermiş, bu performansıyla gerek eleştirmenlerin gerekse müzikseverlerin beğenisini kazanmıştı.


SH  19.10.2017

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.