Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

CONTEMPORARY İDDİALI GELİYOR

12. Contemporary İstanbul çağdaş sanat fuarı Akbank’ın desteğiyle 14 - 17 Eylül arası sanatseverlerle buluşacak.

Her yıl sonbaharın gelişiyle birlikte İstanbul’da çağdaş sanatta da bir uyanma, bir yenilenme yaşanır. Bu yenilenemeye 12 yıldır önemli bir katkı sunan Contemporary İstanbul çağdaş sanat fuarı yine iddialı bir içerik ve yeniliklerle dolu bir program sunmayı hedefliyor. Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen galerilerinin, sanatçılarının, kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, koleksiyonerleri ve sanatseverleri İstanbul’da bir araya getiren CI bu yıl 15. İstanbul Bienali ile birçok sanat kurumunun ve galerisinin sergileriyle eşzamanlı olarak 14-17 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Akbank desteği ve Ferko ortak sponsorluğunda düzenlenecek fuarın mekânları ise geçen yıl olduğu gibi İstanbul Kongre Merkezi ve İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı olacak.

Türkiye’de güncel sanat piyasasının gelişmesinde önemli bir aktör olma iddiasındaki fuarın seçici kurulu şu isimlerden oluşuyor: Kamiar Maleki (CI Fuar Direktörü), Marc Oliver Wahler (Michigan Eyalet Üniversitesi Eli ve Edythe Broad Sanat Müzesi Müdürü), Nathalie Mamane Cohen (Koleksiyoner), Haldun Dostoğlu (Galeri Nev İstanbul’un Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı), Yeşim Turanlı (Pi Artworks İstanbul & Londra’nın Kurucusu), Alexander Heller (Leila Heller Gallery New York ve Dubai’nin Kurucu Ortağı), Kemal Has Cıngıllıoğlu (Koleksiyoner) ve Simon de Pury (Koleksiyoner ve Küratör).

Bu yılki katılımcı listesi bir hayli kabarık. Türkiye’den ArtOn Galeri, Bozlu Art Project, Anna Laudel Gallery, Mixer Gallery, Galeri Siyah Beyaz, Galeri Baraz, Piramid Sanat, Dirimart, Alan Istanbul, X-ist gibi önde gelen galeriler ilk bakışta göze çarparken; yurtdışından da Isabel Croxatto (Santiago), Marlborough (New York), Galeria Continua (San Gimignano & Beijing), Mark Hachem (Paris & Beyrut), Shirin Gallery (Tahran & New York), Inda Gallery (Budapeşte) gibi galeriler dikkat çekiyor.

Contemporary İstanbul’un sanatun iletişimi, aracılığı ve eğitimi için uluslararası bir platform kimliği kazanmasını sağlayan CI Dialogues bu yıl “Movement- Hareket” temasıyla yola çıkıyor ve günlük hayatın temelinde yer alan Teknoloji, Mimari, Mekân, Tasarım konularını işliyor.

Kavramsal Mimari

Fuarın mimari konsept tasarımı, dünya çapında başarılı projelere imza atmış, ödüllü mimarlık firması Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından kurgulanıyor. Contemporary İstanbul’un iç mekan tasarımı, -özellikle açık havada yer alan- kamusal alanlara yapılan vurguyla, bir kent parkı çeşitlemesi olarak özgün bir anlayışla gerçekleştiriliyor. CI Mimari Konsept Sponsoru Tabanlıoğlu Mimarlık, galerilerin yer aldığı sergi mekânının ‘tasarı bir topoğrafya’ya dönüştürülmesi ile aynı zamanda yerel kaynakları ve ihtiyaçları vurgulamayı amaçlıyor. Yapay olarak düzenlenmiş fuar iç mekânı, aynı zamanda, etkinlik sırasında açık havada heykellerin sergileneceği fuar alanına bitişik Sanatçılar Parkı’nın bir uzantısı olarak da ele alınıyor ve İstanbul’un nadide ve değerli yeşil mekânlarından biri olan Maçka Parkı’na bağlanıyor.

‘Koleksiyonerlerin Hikâyeleri’ kitabı...

2016 yılında 11. yaşını Collectors’ Stories (Koleksiyonerlerin Hikâyeleri) isimli projeyle karşılamış olan CI, bu yıl 12. yaşını ise CI Yayınları’nın ilk kitabı olan Collectors’ Stories ile kutluyor. Türkiye’de koleksiyonerlerin kişisel estetik anlayışlarını sunmalarına olanak sağlayan ve sanat koleksiyonerliğinin geçirdiği dönemsel değişimleri ve bugününü de sunan Collectors’ Stories projesinin kitabı, uluslararası öncü sanat kurum ve kuruluşlarına da dağıtılacak.


SH  17.08.2017

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.