Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

FEVZİ YAVUZ SANATEVİ AÇILIŞI VE 19 MAYIS ETKİNLİĞİ

Antik çağdan günümüze sanata, felsefeye, tarihe yön vermiş kişilere “ev” olan Antik Foça kenti tarihte oynadığı rolü tekrar sahneliyor.

Küçük bir fikir ile başladığımız serüvenimiz 19 Mayıs 2017 Saat: 19:19 tarihinde tarihi Foça kalesi içinde vücut buluyor.

“Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” Mustafa Kemal Atatürk

Mustafa Kemal Atatürk’ün, doğum günüm dediği 19 Mayıs tarihinin aynı zamanda Milli Mücadele ile kutlu bir zaferin başladığı tarih olması bizlerin çıktığı yolda muvaffakiyetimiz için yol gösterici olacaktır.

Toplumsal değerleri doğrudan şekillendiren sanata ve sanatçılara ilgiyi arttırarak daha donanımlı nesiller yetiştirmenin ülkemizin ilerlemesinde büyük bir rol oynayacağı inancıyla sanat ve zanaatın tüm dallarını imkanlarımız dahilinde desteklemeyi kendimize misyon ediniyoruz.

Başta görsel sanatlar olmak üzere tüm sanat branşlarında sergi, eğitim ve çalıştayların gerçekleşmesi için tasarladığımız 500 m2 lik bahçemiz devamlı olarak ziyaretçilere açık olacaktır.Yerel ve ulusal sanatçıların eserlerini sergileyecekleri açık hava sanat galerisi olması için tüm sanat emekçileri ile temas etmek için sabırsızlanıyoruz.Yeteneğin,birikimin bizden sonraki nesillere aktarmanın öneminin bilinci ile sanatı yaymak için tüm gücümüz ile mücadele edeceğiz.

RESSAM FEVZİ YAVUZ ÇOCUKLAR İLE CANLI PERFORMANS YAPACAK

Fevzi Yavuz 19 Mayıs etkinlikleri çerçevesinde sanatevi bahçesinde ve Eski Foça Marsilya Meydanında çocuklar ile canlı performans yapacak. Ortaya çıkacak eser Milli Eğitim Müdürlüğü ve/veya Foça Belediyesi tasarrufuna bırakılacak.

Fevzi Yavuz sanatevi bahçesinde tarihi duvar önüne gerilecek 12 metre uzunluğundaki tuvalde usta ressamlar ortak çalışma yapacak.

Heykel çamuru hazırlanması, canlı performanslar gibi aktivitelerin yanı sıra, 100 çocuk ve öğrenciye resim, heykel sanatına özendirme için araç gereçler dağıtılacaktır. Çocukların ve gençlerin sanata yönelmesinin çok daha mutlu ve umutlu nesiller yaratmasına vesile olabilmek dileğiyle …


SH  17.05.2017

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.