Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘YALNIZLIK’ 5 NİSAN’A KADAR SANATSEVERLERİ AĞIRLAYACAK

Gama Art Gallery'de açılan 'Yalnızlık' isimli karma sergi 5 Nisan'a kadar ziyaret edilebilir.

Genç kuşağın başarılı yaratıcıları; Sisli, puslu havalarda yaptığı gündüz pozlamalarını ustalıkla sanat eserine dönüştüren Özlem Acaroğlu, Paris moda haftasında kulis arkasına objektifiyle hayat katan ünlü fotoğraf sanatçısı Can Sarıçoban, demir ve metal heykel çalışmalarıyla tanınmış heykel sanatçısı Oğuzhan Yeşilay'ın eserlerinin yer aldığı ‘Yalnızlık’ adlı karma sergiye ev sahipliği yapıyor.

SANATÇILAR, ‘YALNIZLIK’I ANLATTI

Özlem Acaroğlu'nun Ses'sis Zamanlar olarak adlandırdığı kompozisyonlar, doğal yoğunluk filtreleri ile yaratılan gizemli ve incelikli dünya, metaforun su olarak seçilmesi ile minimal bir bakış kazanırken, sessizliğin bilgelik barındırdığına dair bir vurgu taşıyor.

Can Sarıçoban’ın Paris ve çevre banliyölerdeki parklardan objektifine yansıyan görüntüler. Şehir kimi zaman gözüme herbir noktası keşfedilmeyi bekleyen büyülü bir sanat galerisi gibi görünür, kimi zamansa soğuk bir yalnızlık ve yabancılaşma hissi peşimi bırakmaz ve içimde çok kuvvetli bir gözden kaybolma isteği uyanırdı. İşte böyle zamanlarda kendimi ucu bucağı olmayan parklarda bulur şehrin kaosundan bir tür kaçış arardım.

Oğuzhan Yeşilay'ın eserleri insan doğasına oldukça ters bir yönde ilerleyen ve teknolojik silahlarıyla hayatımızı ele geçirerek bizi doğadan, doğamızdan uzaklaştıran modern dünyaya ‘dur' deme isteğinin birer ürünü. Sanatçıyı ve içindeki yaratıcılığı spesifik olarak bu eserleri ortaya çıkarmaya iten şey, doğaya tekrar dokunma ve onunla bağ kurduğu nadir anları sonsuza kadar yakalama isteği.


SH  23.03.2017

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.