Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

UYUYAN GÜZEL, 20 YIL SONRA SÜREYYA OPERASI’NDA

Çaykovski’nin ölümsüz eseri 'Uyuyan Güzel, İstanbul Devlet Opera ve Balesi yapımıyla 20 yıl sonra Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda sahneleniyor.

İlk kez 1890 yılında St. Petersburg'da sahnelenmiş, asıl şöhretine 20. yüzyılda kavuşmuş, klasik bale repertuvarının en önemli eserlerinden biri olan ‘Uyuyan Güzel’, büyüleyici bir gece yaşatacak.

Uyuyan Güzel’, yüz yıllık uykuya dalan güzel bir prensesin öyküsünü anlatan 1697'de Fransız Charles Perrault'un ve 1812'de Alman masal üstatları Grimm Kardeşler'in yazıya geçirdiği klasik bir Avrupa masalı.

Yapıtın dekor tasarımı Adnan Öngün, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu, ışık tasarımı Önder Arık imzalarını taşıyor.

Eserin başlıca karakterleri Prenses Aurora: Deniz Kılınç/ Gizem A. Tuncay/ Melike Koper/ Julia Hartmann/ Zuhal Karaca; Prens Florimund: Melih Mertel/ Erhan Güzel/ Olcay Tunçeli/ Batur Büklü/ Çağatay Özmen; Carabosse: İlke Kodal/ M. Nuri Arkan/ Egemen Kement/ Ebru Cansız; Leylak Perisi: Melike Koper/ Julia Hartmann/ Zeynep Serpen tarafından dönüşümlü olarak yorumlanıyor.

Prömiyer biletleri çıktığı anda tükenen ‘Uyuyan Güzel’ 16-18-28 Şubat ve 2-4-23-25 Mart günleri Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde izlenebilecek.


SH  13.02.2017

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.