Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

SU ALTINDAN 2100 YILLIK TARİH ÇIKTI

Muğla’da Knidos Antik Kenti kazıları kapsamında su altında yürütülen arkeolojik araştırmalar sırasında tespit edilen ve büyük oranda korunmuş olduğu görülen pişmiş toprak ocak, çıkarılarak koruma altına alındı.

Antik çağda üzerine tencere konularak pişirme işlemi yapılan ocak ya da mangal olarak adlandırılan bu tür pişmiş toprak eser günümüze kadar başta Knidos kara kazıları olmak üzere çok sayıda kazıda da açığa çıkarılmıştı.

Benzerlerine kıyasla biçimsel farklılıkları bulunan ocağın, olasılıkla gemilerde kullanıma yönelik olarak üretildiği tahmin edilirken, çok sık rastlanmayan ocağın arka kısmında baca bölümünün bulunduğu, stil özellikleri ile ocağın M.Ö. II. yüzyıl sonu ile M.Ö. I. yüzyıl ortasına tarihlendirilebileceği düşünülüyor.
Özel bir nitelik taşıyan ve antik çağ tekneleri için üretildiği anlaşılan ocağın tuzdan arındırma, restorasyon ve konservasyon işlemleri sonrasında Marmaris Müzesi Müdürlüğünde sergilenmesi öngörülüyor.


AA  26.08.2015

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.