Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ŞİMDİ YENİ MODA SANAT ALIŞVERİŞİ

Bildiğiniz gibi alışverişin trendleri her geçen gün yenileniyor. Son yıllarda orta sınıfın çağdaş sanata olan ilgisi yadsınamaz bir şekilde artıyor. İKSV, İstanbul Modern, Pera Müzesi gibi önemli kurumların bitmek bilmeyen uğraşları artık meyvelerini veriyor. Yeni, eğitimli, sanatsever bir orta sınıftan bugün bahsedebiliyoruz. İnternetten alışveriş de bu gelişmeden nasibini aldı.

Beyaz Yaka sanat takibinde..

Sergileri takip eden, etkinlikleri kaçırmayan, sanatsever yeni beyaz yakalılarımız, internetten alışverişe de yön veriyor.

En fazla ne kadar pahalı bir ayakkabı alabilirsin?

Konuyla ilgili bilgi aldığımız sanathareketi.com editörü, sanat tarihçisi Delal Kerra Tut, durumu şöyle özetliyor. "Artık eğitimli bir kısım, yeni bir alışveriş trendi yaratıyor, sanat alışverişi... İnsanlar, artık evlerinin duvarlarına film afişi asmaktan daha fazlasını istiyor. Küçük çaplı sanat koleksiyonerleri, zevk sahibi beyaz yakalılar, sanatın sadece küçük bir sınıfın takibinde olmasına izin vermeyeceğe benziyor. Yeni nesil beyaz yakanın kafasında şu soru belirginleşti: "En fazla ne kadar pahalı bir ayakkabı satın alabilirsin?" Evet çok pahalı bir ayakkabı alabilirsiniz, ama benzer bütçelerle evinize, işyerinize sanat eserleri de doldurabilirsiniz.

İsteyene Picasso, isteyene Burhan Doğançay...

Erişilebilir sanat eserleri üzerine uzmanlaşan sanathareketi.com da Picasso'nun Picador isimli 1953 tarihli eseri 36000 TL, Burhan Doğançay serigrafileri 1180 TL, Bedri Rahmi Eyüboğlu yazmaları ise 89 TL'den itibaren satışa sunuluyor.

Ayrıca internette Devrim Erbil'in serigrafilerinden tutun, Metin Özlen'in karagözlerine, Başak Kızıltoprak'ın modern ebrularından büyük Makedon ressam Bedi İbrahim'in karışık teknik işlerine ne ararsanız bulmak mümkün. Sanat artık gerçekten çok yakın...


SH  23.07.2014

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.