Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ANTİK KENTLER İÇİN FOTOĞRAFLI TANITIM ÇALIŞMASI YAPILDI

Türkiye genelinde bulunan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesinde yer alan antik kentlerle ilgili fotoğraflama çalışması yapıldı.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi ile listeye aday doğal ve kültürel varlıkların tanıtımında kullanılmak amacıyla 2,5 ay süren doğal alanlar ve antik kentleri fotoğraflama çalışması yapıldı. Çekilen fotoğraflar, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu yetkilileri tarafından değerlendirildikten sonra geçici listede yer alan doğal ve kültürel mirasların tanıtımı için "UNESCO World Heritage in Turkey" adlı kitapta yayınlandı.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Türkiye'nin yurt dışındaki tanıtımına katkıda bulunmak ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listelerinde yer alan antik kentlerin kalıcı listeye alınması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Bu yıl doğal alanlar ve antik kentlerin fotoğraflanma çalışması gerçekleştirdiklerini, elde edilen fotoğraflardan oluşan "UNESCO World Heritage in Turkey" kitabının yayınlandığını ifade eden Oğuz, 2013 yılı itibarıyla Türkiye'nin 11'i dünya mirası, 41'i geçici listede yer alan toplam 52 adet alanın UNESCO Doğal ve Kültürel Mirası Listesinde yer aldığını bildirdi.

Antik kentlerin ve doğal miras alanlarının tanıtımı için yapılan çalışmalar sonucunda yayınlanan kitap ve tanıtım CD'lerinin haziran ayında Kamboçya'da düzenlenen 37. Dünya Miras Komite Toplantısında UNESCO'ya üye ülke temsilcilerine dağıttıklarını anlatan Oğuz, şöyle konuştu: "Ülkemiz 19-21 Kasım tarihlerinde Paris'te gerçekleştirilecek 19. Taraf Devletler Genel Kurulu için UNESCO Dünya Miras Komitesine adaylığını açıklamıştı. Bu kitapla ülkemizin Dünya Miras Komitesi adaylık çalışmalarına da katkı sağlanmasını amaçladık. Ayrıca tanıtım materyallerimiz, Dışişleri Bakanlığı vasıtasıyla diğer temsilciliklere ulaştırılmak amacıyla UNESCO nezdinde Türkiye daimi temsilciliğimize ve diğer ülkelerdeki büyükelçiliklerimiz vasıtasıyla pek çok ülkeye gönderilecek."

Oğuz, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde Antalya'dan Xanthos-Letoon Antik Kenti'nin yer aldığını dile getirerek, geçici listede ise Alanya Kalesi, Karain Mağarası, Likya Uygarlığı Antik Kentleri, Perge Antik Kenti ve St. Nicolas Kilisesiyle, karma olarak adlandırılan Güllük Dağı Termessos Milli Parkı ve Kekova Batık Şehri'nin bulunduğunu söyledi.

Yazır köyü muhtarı Halil Karataş ise listede, Likya Uygarlığı Antik Kentleri adı altında Olimpos Antik Kenti'nin de yer almasından mutluluk duyduklarını dile getirerek, Olimpos'un hem yurt içinde hem de dışında tanındığını, bu sayede değerinin bir kat daha artacağını kaydetti.


AA  28.07.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.