Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

SSM, TÜM KOLEKSİYONLARINI DİJİTAL ORTAMA AKTARIYOR!

SSM'nin, Sabancı Üniversitesi Bilgi Merkezi'yle birlikte gerçekleştirdiği digitalSSM, Türkiye'de bir müzeye ait tüm koleksiyon ve arşivlerin dijital ortama aktarıldığı öncü bir proje olma özelliğini taşıyor.

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin, 10. yıl projeleri kapsamında başlattığı en önemli çalışmalardan biri olan digitalSSM, Haziran 2013 itibarıyla kullanıma açılıyor. SSM’nin, Sabancı Üniversitesi Bilgi Merkezi’yle birlikte gerçekleştirdiği digitalSSM, Türkiye’de bir müzeye ait tüm koleksiyon ve arşivlerin dijital ortama aktarıldığı öncü bir proje olma özelliğini taşıyor. Proje kapsamında, Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu, Resim Koleksiyonu, Abidin Dino Arşivi ve Emirgan Arşivi’ne ait tüm bilgiler, 77.000’den fazla yüksek çözünürlüklü görsel eşliğinde, digitalSSM web sitesinde yer alacak.

Tarama ve arşivleme işlemi uluslararası standartlara göre yapılan, Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan proje için Yale Üniversitesi ve Purdue Üniversitesi gibi dünyanın saygın üniversiteleri ve kurumları tarafından da tercih edilen ‘CONTENTdm’ yazılımı kullanıldı. Dünyanın her yerinden SSM koleksiyon ve arşivlerine erişimi mümkün kılacak projenin yazılımı, araştırma yapmayı kolaylaştırıcı, gelişmiş bir anahtar kelime ile arama sistemini de içeriyor. digitalSSM projesinin, yurtiçi ve yurtdışından akademisyenler, araştırmacılar, müzeciler, Türk ve İslam sanatına ilgi duyanlar, koleksiyonerler ve sanat tarihi öğrencilerinin faydalanabileceği önemli bir kaynak olarak, Türkiye’nin kültürel mirasına büyük katkı sağlaması bekleniyor.


SH  28.02.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.