Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

SAFRANBOLU TABAKHANELERİ TURİZME KAZANDIRILICAK

Tabakhane bölgesinde 1800'lü yıllarda kurulan ve 1940'lı yıllara kadar deri üretilen atıl vaziyetteki 84 tabakhane, restore edilecek.

Toplantı salonları, müze, yöresel ürünlerin pazarlanacağı dükkanlar ve dinlenme alanlarının yapılacağı tabakhaneler, kültür turizminin hizmetine sunulacak.

KAMULAŞTIRMA YAPILACAK

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi bölgenin alt kısmında Akçasu ve Gümüş derelerinin birleştiği alandaki tabakhane bölgesinin turizme kazandırılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Bölgedeki atıl tesislerin sahipleriyle yaptıkları görüşmelerin ardından kamulaştırma yapacaklarını vurgulayan Aksoy, “Tabakhane bölgesi, ilçemizin turizmi açısından çok önemli. Geçmişte Osmanlı'nın ekonomisine deri üreterek önemli katkıda bulunan tabakhaneler şimdi kültür turizmine hizmet edecek. Bu alanla alakalı projeler hazırlandı. Alan çok geniş bir bölgeyi kapsıyor. Yer sahipleriyle görüşüyoruz. Kamulaştırma için kaynak ayrılacak. Kamulaştırma tamamlandığında bölgedeki tesislerde restorasyonlar başlayacak. Tarihi yapıların aslına uygun yapılacak restorasyonların sonunda ilçemiz çok güzel bir alan kazanmış olacak” diye konuştu.

AMAÇ TURİZM YOĞUNLUĞUNU HAFTA İÇİNE YAYMAK

Tarihi ilçenin hafta sonu yoğun bir turist akınına uğradığını ancak hafta içi sakin olduğunu belirten Aksoy, şöyle devam etti:
“Amacımız hafta sonu yoğunluğunu hafta içine de yaymak. Bunun için turizm çeşitliliği çok önemli. Bu alanda yapılacak önemli çalışmalardan birisi de tabakhane bölgesinin restorasyonu olacak. Bu alan kültür turizminin hizmetine sunulduğunda hafta içinde de turist gelecektir. Bu alandaki, birkaç büyük tesis toplantı salonuna çevrilecek. Bu sayede kongre turizmi de nasiplenecek.”

Aksoy, restorasyonlara kamulaştırmanın ardından hemen başlanacağını, hazır olan kaynakların yanında bazı kurumlardan kaynak desteğinin de alınacağını kaydetti.


AA  13.01.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.