Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

MYRA ANDRIAKE KAZILARI SONA ERDİ

Akdeniz Üniversitesi, Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik başkanlığında 2009 yılından bu yana kazı çalışmaları sürdürülen Myra Andriake Antik Kenti kazılarının altı ay süren bu yılki bölümünün tamamlandığı bildirildi.

Demre ilçesinde bulunan ve yaklaşık 6 ay süren Myra Andriake kazılarında, bu yıl 110 kişi görev aldı. Myra Andriake Antik Kenti'nde kazı ve restorasyon çalışmalarının yanı sıra, Myra'da tiyatro ve şapelde, Andriake'de ise granarium önü işlikleri, onurlandırma anıtları, B kilisesi ve doğu hamamda kazılar gerçekleştirildi.

Myra Andriake Kazıları Heyet Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik, doğu hamamda dört ay süren kazılar sonucunda ortaya çıkan duvar içi ısıtma sistemleri ve diğer mimari detayları korumak üzere konservasyon yapılıp üstünün de geçici çatıyla örtüldüğünü söyledi.

Onurlandırma anıtlarının restorasyon çalışmalarının ise iki ay içerisinde tamamlanacağını ifade eden Çevik, B kilisesinin avlusunda ortaya çıkan sütun ve başlıkların tümlenerek yerlerinde ayağa kaldırılacağını belirtti.

Tiyatroda ise büyük bir ekiple altı aydır aralıksız süren çalışmalar sonucunda sahne binasının yedi metre derinlikte kazıldığını kaydeden Çevik, sezon boyunca sahne binasından yaklaşık 4 bin mimari blok ve yapı elemanlarının vinç halatlar yardımıyla düştükleri yerlerden alınarak istif sahasına yerleştirildiğini anlattı.

Kazılarda bezemeli friz parçaları yanında çok sayıda sikke ve seramik eserlere de ulaşıldığını kaydeden Çevik, şöyle dedi:
''Bu sezon kazılarımıza Kültür ve Turizm Bakanlığı, Döner Sermaye İşletmesi'nin sağladığı 200 bin liranın yanı sıra çok sayıda kişi ve kurumdan destek aldık. Bu sayede 2012 yılı kazı sezonu çok verimli geçti. Altı ayrı çalışma alanında önceden planlanan programın önüne geçtik. Kazılarımızın bu kadar başarılı geçmesinde devlet, üniversite ve halk birlikteliğinin rolü büyük. Kazılarımıza destek veren sayın bakanımız Ertuğrul Günay başta olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum.''


AA  11.10.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.