Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ESKİ PLAKLARA İLGİ ARTTI

Vizyona yeni giren filmlerde ve tv dizilerinde eski sanatçılarının şarkılarının seslendirilmesinin plaklara olan ilgiyi artırdığı, antikacılarda Zeki Müren, Ayla Dikmen ve Hafız Burhan gibi sanatçıların plaklarının aranmaya başlandığı bildirildi.
Adana Antikacılar Derneği Başkanı Sadullah Anıl AA muhabirine yaptığı açılamada, imal tarihi en az 100 yıl eskiye dayanan eşya veya bazı yapıtları toplayarak günümüzde yeniden değerlendirilmesini sağladıklarını söyledi.
Anıl, antikacıların satışa sunduğu eserler arasında Gramofon, tabanca, tüfek, kılıç, kama, eski radyo, pikap, tarihi belge, eski para, koltuk, sehpa ve plaklar ürünlerin oluşturduğun belirterek, "Eski plaklar, dolayısıyla gramofon ve pikaplar da son günlerin gözdeleri" dedi. Bunun nedeninin vizyona yeni giren bazı Türk filmleri ve TV dizilerinde eski sanatçıların şarkılarına yer verilmesi olduğunu anlatan Anıl, şöyle konuştu:
''Günümüzde taş plaklara ciddi denilebilecek kadar dönüş var. Bir film veya dizide eski sanatçılardan birinin seslendirdiği müziği duyup 'ne kadar güzelmiş' diyerek tekrar tekrar dinlemek isteyen çok kişi var. Geçmişin esintilerini yaşamak isteyen antika meraklıları veya eskiye özlem duyanlar Zeki Müren, Ayla Dikmen, Nermin Candan, Ayten Alpman, Hafız Burhan gibi sanatçıların eserlerini birkaç ay öncesine göre 4-5 kat fazla istemeye başladı. Artan bu ilgi taş plakların fiyatını da 5 kat artırdı. Eskiye olan özlem, şimdi hayatta olmayan bu sanatçıların isimlerinin tekrar anılmasını, hem de işlerimizin artmasını sağlamış oldu.''
Plakların fiyatlarının, piyasadaki sayısına göre 1 ile 100 TL arasında değiştiğini belirten Anıl, faaliyet gösterdikleri Adana'daki Kültür Sokağı'nda daha uzun yıllar taş plaklarından yükselen nağmeleri dinletmeye devam edeceklerini kaydetti.


A.A  7.01.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.