Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

TOPKAPI SARAYI HAREM SERGİSİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Topkapı Sarayı Müzesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan, BKG ve TAV Havalimanları'nın ana sponsorluğunu üstlendiği 'Padişahın Evi: Topkapı Sarayı Harem-i Hümayunu' sergisi 13 Haziran'da kapılarını açıyor.

Ülkemizde ve dünyada Harem’in hiç bilinmeyen yönleriyle gerçekçi bir biçimde anlatılmasından yola çıkılarak hazırlanan ‘Padişahın Evi: Topkapı Sarayı Harem-i Hümayunu’ sergisi, Topkapı Sarayı’nın II. Avlusunda yer alan Has Ahırlar’da ziyaretçilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Topkapı Sarayı Müzesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan, BKG ve TAV Havalimanları’nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek sergi, eşsiz bir hiyerarşiyle yönetilen Harem’in, Topkapı Sarayı Müzesi koleksiyonlarında yer alan eserler ve belgeler aracılığı ile anlatılmasını hedefliyor.

Padişahın Evi Harem

Dört ana bölümden oluşacak serginin ilk bölümünde Harem Mimarisi minyatürler, gravürler ve planlar eşliğinde anlatılırken, ikinci bölümde yine mimarideki hiyerarşik düzene uygun olarak Harem’in koruyucuları ve hizmetlileri olan Haremağaları ve Cariyeler teşkilatı anlatılacak. Üçüncü bölümde has odalıktan hasekiliğe ve nihayetinde valide sultanlığa yükselen padişah kadınları, kız ve erkek çocukları ile kız kardeşlerinden oluşan hanedan üyelerinin Harem’deki yaşamları, eğitimleri, hiyerarşideki yerleri vurgulanacak. Sergi, Harem’de günlük yaşamın, eğlencelerin ve geleneklerin yine başyapıtlarla ve görsellerle anlatılacağı dördüncü bölümle sona erecek.

Avea ve BTA’nın da destek verdiği serginin açılışı, TC Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yapılacak. Sergi 15 Ekim’e kadar gezilebilecek.


Cumhuriyet  8.06.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.