Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BURSA’DA PANORAMİK MÜZE KURULACAK

Osmanlı Devleti'nin kuruluşu ve Bursa'nın fethinin anlatılacağı Türkiye'nin ilk panoramik müzesinin Bursa'da kurulacağı bildirildi.

Osmangazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Mustafa Dündar, müze için dünyaca ünlü tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık ile Bilkent Üniversitesi Osmanlı Araştırmaları Merkezi’nde görüştü.

Prof. Dr. İnalcık, panoramik müze fikrinin kendisini heyecanlandırdığını ifade ederek, Bursa’nın Osmanlı tarihinde büyük öneme sahip olduğunu hatırlattı.

Müzenin, Bursa’nın tarihi zenginliğine yakışacak bir proje olduğunu vurgulayan İnalcık, "Osmanlı Devleti’nin kurulduğu, ilk teşkilatlanmanın oluştuğu Bursa’da kuruluşu ve fethi anlatan panoramik müze, elbette ki Osmanlı tarihi için de heyecan verici bir çalışma olacak" dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Dündar’ı tebrik eden İnalcık, projeye tam destek verdiğini söyledi. Mustafa Dündar da müzenin baş danışmanlığını Osmanlı tarihçilerinin duayeni Prof. Dr. İnalcık’ın yapacağını bildirdi.

Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olan Bursa’ya yapacakları panoramik müzeyle ilgili Prof. Dr. İnalcık’ın bilgi ve birikimden faydalanmak istediklerini ifade eden Dündar, "Osmanlı ve Bursa tarihi adına önemli bir adım atıyoruz" dedi.

Dündar, panoramik müzenin Bursa için de büyük önem taşıdığını dile getirerek, şunları kaydetti:
"Osmanlı Devleti’nin dünyaya hükmetmiş hoşgörü ve adalete dayalı felsefesinin temellerinin atıldığı Bursa’da, muhteşem bir projenin arifesindeyiz. Beylikten imparatorluğa tarih Bursa’da yeniden canlanacak. Böylesine önemli bir projeye Türkiye’nin yetiştirdiği dünyanın en saygın tarihçilerinden biri olan Halil İnalcık hocamızın da destek vermesi bizler için oldukça değerli."

Müzenin aslına uygun olması için altyapı çalışmalarının önemine dikkat çeken Dündar, çalışmaların yakında meyvelerini vereceğini bildirdi.


AA  28.10.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.