Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İSTANBUL ARKEOLOJİ MÜZELERİ 120 YAŞINDA

120 yıl önce 650 eserle kurulan Türkiye'nin ilk müzesi bugün 1 milyon esere evsahipliği yapıyor.

Arkeoloji Müzesi, Çinili Köşk Müzesi, Eski Şark Eserleri Müzesi olmak üzere üç ana bölümden oluşan ve tarihin farklı dönemlerine izler bırakmış uygarlıklardan kalan eşsiz eserlere ev sahipliği yapan İstanbul Arkeoloji Müzeleri 120. yaşını kutluyor.

Türkiye'nin ilk müzesi olarak 13 Haziran 1891 yılında ressam-arkeolog Osman Hamdi Bey tarafından kurulan müzede; İskender Lahdi, Ağlayan Kadınlar Lahdi, Kadeş Anlaşması, Troia buluntuları ve Yenikapı eserleri gibi dünya kültür mirası açısından çok değerli buluntular yer alıyor.

Dünya kültür mirasının en önemli müzelerinden olan ve her yıl yaklaşık 150.000 ziyaretçiyi tarihle buluşturan İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin 120. yıl kutlamaları, Arkeoloji Müzelerini Sevenler Derneği’nin katkılarıyla haziran ayında başlıyor.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri Hakkında

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olan, Türkiye'nin müze olarak düzenlenmiş ilk kurumu olarak ayrı bir özelliğe de sahip İstanbul Arkeoloji Müzeleri, İstanbul'un Sultanahmet semtinde, Gülhane Parkı'ndan Topkapı Sarayı'na çıkan Osman Hamdi Bey yokuşunda yer alıyor.

İçerisinde yer alan çarpıcı koleksiyonların yanı sıra müze binalarının mimarisi ve bahçesi ile de tarihsel ve doğal öneme sahip İstanbul Arkeoloji Müzeleri, tarihin koridorlarında bir yolculuk yapmak ve uygarlıkların izini sürmek isteyen tüm ziyaretçileri ağırlamaktadır.


Cumhuriyet  28.05.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.