Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

MÜZE, İKİ KURUMU BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ

Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü, Resim Heykel Müzesi'nin kapalı kalmasını Milli Saraylar'a bağladı.

Mimar Sinan Üniversitesi, Resim Heykel Müzesi’nin bir türlü açılamaması hakkında Milli Saraylar’ı işaret etti. Rektör Prof. Dr. Yalçın Karayağız, müze binasındaki restorasyonun Milli Saraylar işi geciktirdiği için dört yıldır tamamlanamadığını, ne zaman biteceğinin de belli olmadığını söyledi. İdaresi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne, binası ise Milli Saraylar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan İstanbul Devlet Resim Heykel Müzesi, 2007’de restorasyona alınmıştı. Çatısı bile akan müze hakkında o dönem Radikal’in haberleri üzerine TBMM Başkanlığı harekete geçip gerekli ödeneği sağlamıştı. Rektör Karayağız, bugüne kadar zamanında ve sekiz trilyondan fazla ödeme yapmalarına rağmen Milli Saraylar’ın az bir ekiple çalıştığını, işin ağır aksak ilerlediğini söyledi. “Devlet yeterli bütçe verdi ama Milli Saraylar bu bütçeyi yanlış kullandı” diyen Karayağız, yapılan işin ödenen paranın karşılığı olmadığını da iddia etti. “Biz, bir an önce müzeyi açıp koleksiyondaki 12 bin eseri izleyiciyle buluşturmak istiyoruz ve üstümüze düşeni yapıyoruz. Milli Saraylar da sorumluluğunu yerine getirmeli.” diyen Karayağız, iki kurum arasında ‘münakaşalar’ yaşandığını da söyledi. Restorasyon başladığında müzenin 2010’da açılması planlanıyordu. Haziran 2011’de, müzenin tamamlanan bölümlerinde bir sergi yapılacak. Rektör Karayağız, bunun ‘palyatif bir çözüm’ olduğunu, binanın bir an önce bütünüyle tamamlanması gerektiğini söylüyor.

Emre Arolat’a ödül
Mimar Sinan Üniversitesi, bu yıldan itibaren plastik sanatlar, tiyatro, mimarlık gibi alanlarda bir Osman Hamdi Bey Ödülü verecek. İlk ödülün sahibi başarılı mimar Emre Arolat olacak. 7 Mart’ta bir törenle ödülünü alacak Arolat için, Tophane-i Amire’de büyük bir sergi de düzenlenecek. Emre Arolat, geçen yıl aldığı Ağa Han Ödülü’nü Mimar Sinan öğrencileri için bir bursa dönüştürmüştü.


AA  1.03.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.