Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

XANTHOS ANTİK KENTİ’NDE KAZILAR BAŞLADI

Antalya'nın Kaş ilçesindeki Xanthos Antik Kenti'nde 2010 yılı kazıları başladı.

Fransa’daki Bordeaux Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kazı Projesi Başkanı Jacques des Courtils, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılki kazı çalışmalarında birden çok noktada sondaj kazıları ve sütun düzeltmeleri yapacaklarını söyledi.

Xanthos Antik Kenti’nin Likya Uygarlığı’nın en büyük kentlerinden biri olduğuna dikkati çeken Courtils, 1,5 ay sürecek kazıya Fransa’daki Bordeaux Üniversitesi ile Kanada’daki Quebec Üniversitesi’nden 10 bilim adamı ve 35 işçinin katılacağını belirtti.

Fransa’daki Paris ve Sarbonne üniversitelerince Xanthos Antik Kenti’nde ilk kez 1950 yılında kazı çalışmasına başlandığını söyleyen Jacques des Courtils, kentte 60 yıl önce başlayan kazıların bu yılki bölümünde ise Roma Agorası etrafındaki sütunlu caddenin açılacağını ve Orta Çağ dönemini simgeleyen kilise ve mezarlıkta kazıların devam ederek gelecek yıl için planlanan restorasyona hazırlıkların yapılacağını ifade etti.

Courtils, Likya Uygarlığı’nın başkenti Xanthos Antik Kenti’nin M.Ö. 42 yılında Brutus tarafından işgal edildiğini, kent halkının, Brutus’a teslim olmamak amacıyla toplu halde intihar ettiğini belirtti.

Bölgenin Harpyler Anıtı ve Likya Kule Mezarıyla adını duyurduğunu belirten Courtils, antik kentin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer aldığı da kaydetti.


AA  15.07.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.