Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

KALEHÖYÜK ARKEOLOJİ MÜZESİ AÇILIYOR

Müze Japon Prens Tomohito Mikasa ve Kültür ve Turizm Bakanı Günay tarafından açılacak. Müze Türkiye'deki müzecilik anlayışını değiştirecek.

Kırşehir’in Kaman ilçesinde Kalehöyük’te başlatılan kazı çalışmalarında çıkarılan tarihi eserlerin sergileneceği müze, bugün (10.07.2010) Japon Prensi Mikasa’nın oğlu Prens Tomohito Mikasa ve Kültür ve Turizm Bakanı Günay tarafından açılacak.

Şuanda Kırşehir Müzesi’nde sergilenen eserler de Türk ve Japon hükümetlerinin iş birliğiyle kazı alanı yakınında inşa edilen ve bugün (10.07.2010) açılacak Kalehöyük Arkeoloji Müzesi’nde sergilenecek.

Müzecilik Anlayışı Tamamen Değişecek
Türkiye’de sadece bu müzede ilk kez bazı eserlerin dokunulmasına izin verilecek.

Kazı çalışmaları Japon Ortadoğu Kültür Merkezi’nce finanse edildi.

Kuzey ve güney açma olarak adlandırılan kazı alanlarının, kuzey açmalarında 4 kültür katı bulunuyor.

Yüzeye yakın olan birinci katta 16-17. yüzyıl Osmanlı dönemine, ikinci katta milattan önce 12. yüzyılın başından 4. yüzyılın birinci yarısına kadar süren demir çağına, üçüncü katta M.Ö. 12. yüzyıla kadar devam eden orta ve geç tunç çağına, dördüncü katta da milattan önce 3 bin yılının son yarısına yani eski tunç çağına ait kalıntılar bulunuyor.

Mikasanomiya Anı Bahçesi
Kırşehir’in Kaman ilçesinde Kalehöyük’teki kazı, 1986’da 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın başbakanlığı döneminde Japon Prensi Takahito Mikasa ile birlikte ilk kazma vurulmuştu.

1993 yılında kazı alanı yanına Japon Prensi Takahito Mikasa anısına yapılan ve Japonya dışındaki en büyük Japon bahçesi özelliğini taşıyan Mikasanomiya Anı Bahçesi, 30 bin metrekare alan üzerine kuruldu.

Mikasanomiya Anı Bahçesi’nde, 5 türü Japonya’dan getirilen 33 türden 16 bin ağaç bulunuyor. Bahçede ayrıca, 3 yapay göl, pompa ile çalışan yapay şelale, 2 adet taş fener, 13 katlı taş kule ve çay törenlerinin yapıldığı Japon evi de bulunuyor.


AA  10.07.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.