Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

OSMANLI HAZİNELERİ KREMLIN YOLCUSU

''İstanbul Topkapı Sarayı: Osmanlı Sultanlarının Hazineleri'' başlıklı sergi 26 Mayısta Moskova'daki Kremlin Sarayı'nda sergilenmeye başlayacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Kültürel Miras ve Müzeler Direktörlüğü etkinlikleri kapsamında Moskova Kremlin Sarayı Müzesi ve Topkapı Sarayı Müzesi ortaklığı ile 12 Martta Topkapı Sarayı’nda sergilenmeye başlayan ’’Moskova Kremlin Sarayı Hazineleri’’ sergisiyle ilk adımları atılan işbirliği süreci, Moskova Kremlin Sarayı’nda devam edecek.

’’İstanbul Topkapı Sarayı: Osmanlı Sultanlarının Hazineleri’’ başlıklı sergi 26 Mayısta Moskova’daki Kremlin Sarayı’nda sergilenmeye başlayacak.

Osmanlı-Rus ilişkilerinin 16. ve 17. yüzyıl dönemine ait eserlerinin izlenebileceği sergide, Osmanlı sultanlarının saltanat sembolleri, şahsi eşyaları, tören kaftanları, elbise koleksiyonları, soyağacı ve saray yaşamı ile ilgili 106 eser yer alacak.

Topkapı Sarayı Müzesi Hazine Bölümü’ne ait, altın, yakut ve zümrüt gibi değerli taşlarla kaplı yazı kutusu, matara gibi objelerin sergileneceği sergide, ’’Padişah Elbiseleri Koleksiyonu’’ndan sultanlara ait tören kaftanlarının yanı sıra ’’Sarayın Resim Koleksiyonu’’ndan da Sultan 2. Beyazıt’ın da bir portresi bulunacak.

Topkapı Sarayı Müzesi’nde açılan ’’Moskova Kremlin Sarayı Hazineleri Topkapı Sarayı’nda’’ isimli ilk sergi, 7 Hazirana kadar görülebilecek. Kremlin Sarayı’nda açılacak ’’İstanbul Topkapı Sarayı: Osmanlı Sultanlarının Hazineleri’’ ise 15 Ağustosa kadar açık kalacak.


AA  13.04.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.