Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘TOPKAPI SARAYI’NDA RUSYA’ SERGİSİ

İstanbul'da düzenlenen ''Osmanlı Sarayı'nda Rusya'' sergisi, Osmanlı ile Çarlık Rusya arasındaki diplomatik ilişkileri gün ışığına çıkaracak.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi’nde bugün açılan ve 26 Temmuz 2010’a kadar açık kalacak sergide, Rusya’daki Osmanlı eserleri ile Osmanlı saraylarındaki Rus eserleri ilk kez bir araya gelecek.

Sergide, karşılıklı gönderilen elçilerin yazdığı raporlar ve diplomatik hediyeler, iki ülke arasındaki ilişkilerde belge niteliği taşıyan önemli birer kaynak olarak gösterime sunulacak.

Önemli bir bölümü diplomatik hediyelerden oluşan, Topkapı Sarayı Müzesi koleksiyonlarının yanı sıra Askeri Müze ve Dolmabahçe Sarayı koleksiyonlarından derlenen eserler, Topkapı Sarayı Müzesi Has Ahırlar Bölümü’nde gösterime sunulacak.

Topkapı Sarayı’nın bu bölümünde halen açık olan ’’Moskova Kremlin Hazineleri Topkapı Sarayı’nda’’ isimli sergide bir kısmı gösterime sunulan Rusya’daki Osmanlı eserleri ile ’’Osmanlı Sarayı’nda Rusya’’ sergisinde yer alacak eserler ilk kez bir araya gelecek.

Sergide, nişanlar, Rus Çarlığı damgası taşıyan porselen ve gümüşler, dönemin sanat ortamında etkin rol oynayan Ayvazovsky gibi ressamların tabloları, 19. yüzyıldan 20. yüzyıl başına kadar ürettiği ürünlerle dünya mücevhercilik tarihine damgasını vuran Faberge firmasına ait objeler ile askeri ve dini objeler yer alacak.

Dönemin kültür ve sanat anlayışını yansıtacak eserlerin de yer alacağı sergi 26 Temmuz 2010’a kadar açık olacak.


Sanatsal Haber  6.04.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.